A Jobbik támogatja az alapjövedelmet?
Nem értem ezt a negatív hozzáállást.
Engem nem zavarna, ha 50 kiló nettóval megtoldanák a fizumat...
"Az alapjövedelem is akkora baromság, aki nem csinál semmit az miért kapjon pénzt?"
Nehéz elmagyarázni pontosan pár mondatban, de az a lényeg, hogy nem lehet kizsákmányolni teljesen az alsó réteget, ugyanis ők táplálják a pénzügyi piramist. A fogyasztó réteg az első, a kisember, a dolgozó, a munkás. Ha neki nincs pénze, nem vásárol, nincs fogyasztás, nincs beruházás, nincs kereskedés, nincs termelés, és semmi nincs, megáll minden, bukik a kapitalista rendszer. A mostani válság megmutatta, a gazdagok nem buknak. Azt szajkózzák hogy a világ teljes vagyonának 90%-a a népesség 10%-ánál van. Mára sokkal durvább a helyzet, 1%-nál van 99% vagyon. A tőkefelhalomzás olyan szinteket ér el, hogy nem tudnak hova menekülni a tőkések lassan. Szép lassan minden beáll. És itt jön a világmegváltó ötlet: öntünk egy kis benzin a gazdasági kocsiba, hogy beinduljon. De ezt venni kell, méghozzá a piramis tetejéről, és bedobni az aljába. Hogy megint elkezdjen fölfelé áramolni a pénz, közben szaporodik, értéket teremt. De ki az a szupergazdag aki azt mondja hogy jó, vigyék a pénzem a szegények. Nyilván senki. Így a még működő rendszerbe kell belefoglalni. Ez Európában kb300 euró havonta, amit ki tudunk termelni, persze jelentős struktúraátalakítással. Ez a fogyasztás beindítása mellett a szegényebb rétegek felzárkóztatására is jó lenne, hiszen Bulgáriában 300 euró nem ugyanaz mint Franciaországban.
Tudom, hogy ezt nem könnyű emésztgetni, meg felmerült már itt rasszista szemüveg is, de erre a problémára egyelőre ezen kívül nincs más megoldás.
Arról beszéljetek a sok rizsa helyett, hogy miből lenne finanszírozva!
Mert az ország azért nem teljesít annyira jobban.
Addig meg nincs miről beszélni. Persze lehet jönni, hogy ilyen-olyan szociális juttatásokat eltörölnek majd érte, satöbbi, de a lényeg még mindig ugyanaz.
Miből lenne finanszírozva?
"Szerintem neked a kurucon kéne óbégatnod..."
Neked meg valahol az állatkertben, vagy a szemétdombon! :)
"Arról beszéljetek a sok rizsa helyett, hogy miből lenne finanszírozva!"
Eladjuk a stadionokat, jelzálogot teszünk a fityiszesek ingatlanjaira, Récsölt meg futtatjuk Svájcban.
Van itt pénz, Urak.
Nem kell alapjövedelem,hanem vissza kell állítani a kétkulcsos adót.
A gazdagok csak halmozzák a tőkét,elnyaralják külföldön azt a pénzt,amivel az egykulcsos adót miatt több marad nekik.
Összeomlik a gazdaság.Nem kell 25ezer vállalkozás,ha nincs fogyasztás.
Az egykulcsos adó beindítja a gazdaságot a világ legnagyobb hazugsága.
Ha azt veszed most is sokan alapjövedelemért dolgoznak,ugyanis a közmunkában semmi haszon nincs.
Az adófizetők pénzéből fizetik ki őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!