Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik támogatja az alapjöve...

A Jobbik támogatja az alapjövedelmet?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy a radikális jobboldali támogatja-e az alanyi jogon járó alapjövedelmet.

2014. nov. 3. 20:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
71%
Lesz alapjövedelem, ha akarjuk ha nem. Ha a nagytőkések életben akarják tartani a kapitalizmust, kénytelenek bevezetni. Mindenki fizeti (erejétől függően) és mindenki kapja. Vagy leáll a kapitalista rendszer. Tudom, nehéz megemészteni, de olvassatok egy kis Thomas Piketty: Tőke a huszonegyedik században-t.
2014. nov. 3. 23:50
 12/20 anonim ***** válasza:
45%
Az alapjövedelem is akkora baromság, aki nem csinál semmit az miért kapjon pénzt?
2014. nov. 4. 14:25
 13/20 anonim ***** válasza:
Előző: elolvashatnád, amit a #11-es írt -Thomas Piketty: Tőke a huszonegyedik században-, és számodra is kiderülne, hogy tényleg nem hülyeség a dolog, sőt szükségszerűvé is fog válni a dolog. Én is elleneztem még egy éve, aztán olvastam róla, és már támogatom. Ha rasszista szemmel nézzük, miért is lenne olyan hatalmas baj, hogy a brazilok hamarabb halnának a több cigitől és alkoholtól, amit ebből vennének?! Nyiss kocsmát, nemzeti dohányboltot, és tiéd a haszon! Attól nem kell félni, hogy majd valami értelmesre költik, abban biztos lehetsz! Azok fognak vele nyerni, akiknél azt a pénzt elverik.
2014. nov. 4. 14:41
 14/20 anonim ***** válasza:
29%

Nem értem ezt a negatív hozzáállást.

Engem nem zavarna, ha 50 kiló nettóval megtoldanák a fizumat...

2014. nov. 4. 14:52
 15/20 anonim ***** válasza:

"Az alapjövedelem is akkora baromság, aki nem csinál semmit az miért kapjon pénzt?"

Nehéz elmagyarázni pontosan pár mondatban, de az a lényeg, hogy nem lehet kizsákmányolni teljesen az alsó réteget, ugyanis ők táplálják a pénzügyi piramist. A fogyasztó réteg az első, a kisember, a dolgozó, a munkás. Ha neki nincs pénze, nem vásárol, nincs fogyasztás, nincs beruházás, nincs kereskedés, nincs termelés, és semmi nincs, megáll minden, bukik a kapitalista rendszer. A mostani válság megmutatta, a gazdagok nem buknak. Azt szajkózzák hogy a világ teljes vagyonának 90%-a a népesség 10%-ánál van. Mára sokkal durvább a helyzet, 1%-nál van 99% vagyon. A tőkefelhalomzás olyan szinteket ér el, hogy nem tudnak hova menekülni a tőkések lassan. Szép lassan minden beáll. És itt jön a világmegváltó ötlet: öntünk egy kis benzin a gazdasági kocsiba, hogy beinduljon. De ezt venni kell, méghozzá a piramis tetejéről, és bedobni az aljába. Hogy megint elkezdjen fölfelé áramolni a pénz, közben szaporodik, értéket teremt. De ki az a szupergazdag aki azt mondja hogy jó, vigyék a pénzem a szegények. Nyilván senki. Így a még működő rendszerbe kell belefoglalni. Ez Európában kb300 euró havonta, amit ki tudunk termelni, persze jelentős struktúraátalakítással. Ez a fogyasztás beindítása mellett a szegényebb rétegek felzárkóztatására is jó lenne, hiszen Bulgáriában 300 euró nem ugyanaz mint Franciaországban.

Tudom, hogy ezt nem könnyű emésztgetni, meg felmerült már itt rasszista szemüveg is, de erre a problémára egyelőre ezen kívül nincs más megoldás.

2014. nov. 4. 14:54
 16/20 anonim ***** válasza:

Arról beszéljetek a sok rizsa helyett, hogy miből lenne finanszírozva!

Mert az ország azért nem teljesít annyira jobban.

Addig meg nincs miről beszélni. Persze lehet jönni, hogy ilyen-olyan szociális juttatásokat eltörölnek majd érte, satöbbi, de a lényeg még mindig ugyanaz.

Miből lenne finanszírozva?

2014. nov. 4. 20:42
 17/20 anonim ***** válasza:

"Szerintem neked a kurucon kéne óbégatnod..."

Neked meg valahol az állatkertben, vagy a szemétdombon! :)

2014. nov. 5. 00:01
 18/20 anonim ***** válasza:
89%

"Arról beszéljetek a sok rizsa helyett, hogy miből lenne finanszírozva!"

Eladjuk a stadionokat, jelzálogot teszünk a fityiszesek ingatlanjaira, Récsölt meg futtatjuk Svájcban.

Van itt pénz, Urak.

2014. nov. 5. 10:12
 19/20 anonim ***** válasza:
Látom tényleg nehezen megy át. De nem csodálom, tényleg nem pofonegyszerű. Ennek a pénznek az előteremtésében nem Mo-nak kell az élenjárnia. Ez minimum EU szint, de inkább magasabb.
2014. nov. 5. 10:30
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem kell alapjövedelem,hanem vissza kell állítani a kétkulcsos adót.

A gazdagok csak halmozzák a tőkét,elnyaralják külföldön azt a pénzt,amivel az egykulcsos adót miatt több marad nekik.

Összeomlik a gazdaság.Nem kell 25ezer vállalkozás,ha nincs fogyasztás.

Az egykulcsos adó beindítja a gazdaságot a világ legnagyobb hazugsága.

Ha azt veszed most is sokan alapjövedelemért dolgoznak,ugyanis a közmunkában semmi haszon nincs.

Az adófizetők pénzéből fizetik ki őket.

2014. dec. 9. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!