Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van ekkora orosz-imádat...

Miért van ekkora orosz-imádat a magyar szélsőjobboldalon?

Figyelt kérdés

2014. nov. 2. 16:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%
Nics orosz imádat, de azóta húznak igazán Oroszország felé mióta elhangzott Putyin tökéletes és igaz beszéde. Utálom az embert és nem tartom különbnek, mint a gyerekgyilkos fekete bábut, de nagyon igaza volt a beszédében, de ki tudja lehet neki is ezt a háttérhatalom adta e aszájába vagy komolyan gondolta nem tudni.
2014. nov. 2. 17:32
 12/22 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem pénzt kapnak.

Amúgy mit lehet bennük szeretni? Van sok gáz, amíg van, amíg egyáltalán szükség van rá jó ha adnak minél olcsóbban. Ezen kívül?

Na jó én Tolsztoj műveit nagyon szeretem, de aztán ennyi.

2014. nov. 2. 18:54
 13/22 anonim ***** válasza:
72%
Miért, miért ? Sima szociológia. Pontosan ugyanazért amiért Hitlert is istenítették a nyilasok, az ilyen önállóan gondolkodni nem tudó falkamentalitással rendelkező "gyalogoknak" diktátor jellegű vezéralak kell. A nyugati tipusú demokrácia nem termel falkavezér diktátorokat hanem demokratikus vezetőket, akikre nem tudnak felnézni a "kutyusok". És félreértés ne essék, az Egyesült Államok nem éppen a nyugati tipusú demokráciákhoz sorolandó, a kétpárti berendezkedés alig jobb mint az egypárti, ezért is könnyű célpont Putyinnak meg magyar rajongóinak.
2014. nov. 3. 10:26
 14/22 progizo ***** válasza:
68%

Érdekszövetségről nem hallottál még, kérdező? Nem imádni kell az oroszokat meg másokat, hanem meglátni azokat a lehetőségeket, amelyek együttműködésre adhatnak okot, pl. ha ők felosztják Ukrajnát, mi visszakaphatjuk Kárpátalját, elvégre az is az ő, illetve a szovjetek miatt került oda. Ezenkívül ismét lehetnének felvevőpiaca az iparunk és mezőgazdaságunk termékeinek, ha gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokat építenénk ki velük.

Én sem felejtem 1849-et, a két világháborút, 1956-ot, de a Nyugattól mi jót kaptunk eddig? Elvették a javainkat privatizáció címén, teljes az ország kiszolgáltatottsága, ők mondják meg, mit tehetünk és mit nem, stb. Ja, hogy lehet szabadon pofázni? És? Ez minden? A kettő együtt miért nem ment és megy?

Nem akarom senki alávetettségébe magyar hazámat, de szerintem érdemes jóban lenni az oroszokkal is. Vagy már ezt is mások döntik el, hogy kivel építhetünk ki kapcsolatokat?

2014. nov. 3. 14:31
 15/22 Shai-Hulud ***** válasza:
73%

"ha ők felosztják Ukrajnát, mi visszakaphatjuk Kárpátalját"

Nem fogják felosztani, és nem kapjuk vissza Kárpátalját. Az oroszokon kívül SENKI nem ismeri el az Ukrajna területét szétszabdalni akaró szakadárokat. Tetszik, vagy nem tetszik, Európának az az érdeke, hogy Ukrajna egységét megőrizze, és jó viszonyt tartson fenn vele. Ebbe pedig nem fér bele Kárpátalja leválasztása (sem).

"ismét lehetnének felvevőpiaca az iparunk és mezőgazdaságunk termékeinek"

Ahhoz olyan szintű ipar és mezőgazdaság kellene. A KGST már megszűnt, és az oroszok sem akarnak minden szart felvásárolni. A COCOM is megszűnt, hozzájutnak már ők is a nyugati termékekhez.

"a Nyugattól mi jót kaptunk eddig? Elvették a javainkat privatizáció címén, teljes az ország kiszolgáltatottsága, ők mondják meg, mit tehetünk és mit nem"

Évente 750 milliárd forintnyi támogatást kapunk tőlük, amelyet nem kell visszafizetni, mint az atomerőműre felvett orosz kölcsönt. A privatizációban sem a gonosz nyugatiak vettek részt, hanem magyar vállalkozók, akik utána igen szép haszonnal adták tovább a fillérekért privatizált üzemeket. Pedig nekik is lehetőségük lett volna üzemeltetni azokat, de egyszerűbb volt (és pillanatnyilag nagyobb hasznot hozott) hogy eladták. Ezért meg nem a vevőt kell szidni.

"Vagy már ezt is mások döntik el, hogy kivel építhetünk ki kapcsolatokat?"

Tudod, részt veszünk egy szövetségben, amely már pár éve a víz szintje fölött tartja az országot. Mi meg nagy ívben tojunk a vállalt kötelezettségeinkre, szembe megyünk a közös döntésekkel, kijátsszuk a szabályokat.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de szerintem nem túl célszerű a széllel szembe pisálni.

Még akkor sem, ha nagyon büszkék vagyunk.

2014. nov. 3. 15:02
 16/22 Shai-Hulud ***** válasza:
2014. nov. 3. 15:06
 17/22 anonim ***** válasza:
86%
#15: Szerintem ne is fáraszd magadat. Hadd higgyék azt hogy eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól a rómaiaktól semmit se kaptunk...
2014. nov. 3. 15:58
 18/22 anonim ***** válasza:

Kárpátalja visszakerül... persze, majd ha Ukrajnával " dülőre " jutottak pont majd MO-nak tesznek szívességet. :D Még annyiba sem telne nekik érvényesíteni az akaratukat mint Ukrajna ellen... akkor?

Másik oldalról viszont a nyugat se különb a liberalista-kapitalista felfogásukkal.

2014. nov. 4. 05:47
 19/22 anonim ***** válasza:
60%
Azért mert a ruszkik pénzelik őket, ilyen egyszerű
2014. dec. 4. 09:30
 20/22 anonim ***** válasza:
Irán és a zsidók már nem?
2014. dec. 4. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!