Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szocializmus vs Kapotalizmus....

Szocializmus vs Kapotalizmus. Melyiket támogatod?

Figyelt kérdés

Itt most ne a magyarországi szocializmusra gondoljunk,az valójában eltért a többi ország szocializmusától.

A definícióik alapján kérdezem,melyiket támogatod jobban,és ami még fontosabb: MIÉRT?

[link]

[link]

2014. okt. 29. 18:59
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Egyértelműen kapitalizmus. Szép dolog az "állami" irányítás alatt álló cégek, de azokat az államnak kell finanszíroznia, a mi adóforintjainkból. Több adót meg ki akar fizetni?
2014. okt. 29. 20:22
 22/34 anonim ***** válasza:
19: A teljesség érdekében meg kell jegyeznem hogy nem csak Orbánéknál, hanem a többi pártnál is a párthűség a legfontosabb. Hiszen így lehet csak azt művelni, amit ők csinálnak.
2014. okt. 29. 20:41
 23/34 A kérdező kommentje:
A szocializmust ne úgy képzeljétek el most,a XXI. században mint amilyen itthon volt a 60-as-70-es-80-as években. Hanem sokkal inkább piacbarátabb módon,de állami beavatkozásokkal. Azaz ha egy cég bevásárlóközpontot akar nyitni,az állam beleszólhat,hogy mekkora arányú legyen benne a magyar áruk száma,és mekkora a külföldié. Azaz megszabja a magyar állam azt,hogy pl : csak minden 3.üzlet lehet abban a bizonyos plázában külföldi,a többinek magyarnak kell lennie. Nem lenne szerintem rossz,ha magyar ruhát is lehetne látni a boltok polcain,hiszen annyi híres divattervező van az országban,akik magyarok,és külföldön érvényesülni tudnak itthon meg nem. Ezáltal előtérbe kerülnének itthon is,és ruhaboltok nyitásával támogatná az állam az itthon kibontakoztatott tehetségüket. És a minden 3.bolt mint irtam lehet külföldi,azaz jöhet new yorker is,de korlátozott számban az országba. Ma már alig látni magyar ruhaboltokat,az összes plázában a külföldi boltok tömkelege tárul elénk. Minden városba engedélyezném továbbá a külföldi multikat,de csak akkor,ha az adott városban van magyar multicég is,továbbá a külföldi multicég területe is korlátozva lenne,azaz nem lehetnének akkora TESCO áruházak,mint amekkorák most vannak, mivel azzal tönkremennének a magyar kisvállakozások akik élelmiszerből élnek. Szóval mindenek előtt a kis és közepes vállakozások lennének támogatva,de legfőképp a családi vállalkozások. A külföldi multicégek pedig fizessenek magas adót,nehogy már azért adjunk nekik adókedvezményt,mert idejönnek. Tudom miért kapnak most adókedvezményt...azért,hogy ne menjenek ki mivel sokan dolgoznak náluk. Ellenben szerintem ha lesznek nagyobb magyar multicégek,akkor azoknak kellene adókedvezményt adni.
2014. okt. 29. 20:41
 24/34 anonim ***** válasza:

#22- ez ígyvan de nem törvényszerü hogy így kell lennie.

lehetne szakértői kormányzást is megvalósítani.

2014. okt. 29. 20:55
 25/34 anonim ***** válasza:

Hozzáteszem ez a párthüség a Fideszben van jelen a legnagyobb mértékben.

És még annyit hogy ez nagyon káros.

2014. okt. 29. 20:57
 26/34 anonim ***** válasza:

25: Minden pártban jelen van, nincs olyan, hogy valahol jobban, valahol kevésbé. A Fidesz, az MSZP, az SZDSZ és az MDF mind egy tőről fakadt anno, a Jobbik és az LMP meg a többi pártocska aminek a nevét sem tudom, mind egy-egy vadhajtás. Ezek mind kapcsolatban állnak egymással és egymást támogatják így-úgy-amúgy, lásd:

[link]

2014. okt. 29. 21:00
 27/34 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném,hogy mivel a magyar közlekedésipar eléggé szegényes,ezért azokra a külföldi cégekre ,akik olyan üzletágban jönnének az országba,ami itthon nincs ( vagy ameddig nincs itthon) addig azok a külföldi cégek adókedvezményt élveznének. Tehát mivel nincs magyar autóipar,emiatt ezek a külföldi autóscégek továbbra is élveznék az adókedvezményt,de csak addig,míg a magyar autóipar létre nem jön és nem lesz nyereséges. Mivel piacbarátabb szocializmusra lenne szükség,ezért nem kényszeríthető senkire sem az az egyfajta magyar autómárka,ezáltal továbbra is könnyen lehetne külföldi autót vásárolni,de azért annyira nem olyan könnyen,mint most.( ezzel el lehetne érni,hogy a feltörekvő magyar autóipar ne élvezzen hátrányt a külföldi autókereskedésekkel szemben.)
2014. okt. 29. 21:02
 28/34 anonim ***** válasza:

#25- nem törvényszerü hogy így kell lennie.

lehetne szakértői kormányzást is megvalósítani.

2014. okt. 29. 21:25
 29/34 anonim ***** válasza:

Én éltem a szocializmusban. Sőt, dolgoztam is. Bizonyos tekintetben jobb volt. Viszont jobban korlátozták a "szabadságot", ami jelenleg sem létezik, csak elméletben!

Most gazdasági-, akkor pedig eszmei rabszolgaság volt!

A szocializmust tartanám jobbnak, néhány változtatással.

Vagy a mostanit kell(ene) átalakítani. A magáncégeket fel kellene számolni, mert egy kis réteg igencsak élősködik a többi nyomorán! A kormánytagokat közmunkára vezényelni, mivel ők teremtettek lehetőséget a mérhetetlen kizsákmányolásra!!! Még a nép pénzét osztogatják pályázati

címen, és abból teremt munkahelyet egy vállalkozó! Ingyen pénzből nem nehéz, és még több szerencsétlen embert zsákmányolhat ki! A haszna nő, a "tulajdona" is, míg vissza nem veszi a jogos tulajdonos, a NÉP!!! Itt van már az ideje... Az egész bolygón fejetlenség tapasztalható.

Túlnépesedés, mérhetetlen környezetszennyezés. Jelenleg a Föld az ELMEBETEGEK paradicsoma!!!

2014. okt. 31. 17:20
 30/34 anonim ***** válasza:

# 29

Szerinted a túlnépesedést és a környezettudatlanságot a szabadpiac okozza? Az igen...

2014. okt. 31. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!