Mi a véleményetek a lent linkelt cikkről?
Csak így, a mai tüntetéshez egy kis kedvcsináló. Aki szerint pedig ez konteo, annak azt üzenem, hogy nekem is volt szerencsém már ilyen "megbeszéléshez".
Tekintve, hogy a fidesz nagy elszámoltatása miatt hány mszp-s ül rácsok mögött?
Nagyon valószínű
Ehhez nem kell belülről látni a dolgokat. Mára bátran kijelenthető, hogy ezek a 10-20-30 %-ok mozgatják a beruházásokat. A politika kikényszeríti a védelmi pénzét, vagy pedig lehúzhatod magad. És ugyan csak saccolni lehet, hogy ez a fajta, az országot megnyomorító és bűzlő mocsárrá rontó korrupció mekkor kárt okozhat, de mindenképp ezermilliárdokról van szó. Ha ezt ki lehetne irtani és ha hozzávesszük akár az áfa-csalások ezermilliárdjait, máris egy normális gazdaságú országban élhetnénk, nem igaz?
(és vessük össze a károkozás mértékével a lakosságot rendszeresen terrorizáló különféle újabbnál újabb adókkal, ahol pár tucat, 1-200 milliárdokat rugdosnak ki az emberekből)
Hát, a legjóindulatúbb becslések szerint is 1000-1500 milliárdos dologról van szó.
és én csak abban a megyében, ahol lakom ismerek több olyan céget, ami ezzel foglalkozik. Ha kiírták a pályázatot elkészítik az anyagot és beadják. Egy darab szakmunkással sem rendelkeznek, csak ilyen-olyan módon megoldják ügyesbe a munkát, ha nyernek. De persze vannak olyan cégek is, akik foglalkoztatnak szakmunkásokat is, mégis Fidesz közeliként az MSZP rezsim idején kaszáltak milliárdokat évente. Hihetetlen átfedések vannak.
Mondjuk a legjobban akkor nevettem, amikor én is dolgoztam egy cégnél, ahol a pályázatokat elbírálták és a balfa sz vállalkozóra a döntés előtt úgy kellett rátelefonálni, hogy kimaradt egy-két tétel és legyen szíves pótolni, mert ő rajta a sor és neki kéne azt a munkát megnyernie.
Nem csoda, hogy az EU-nak nem tetszik a korrupció, hiszen az ő pénzük is elég rendesen benne van.
Mindezeket persze én is elmeséltem itt-ott és nagyon sokan nem hittek nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!