Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Így mégis mit akarunk?

Így mégis mit akarunk?

Figyelt kérdés

Oké az rendben van hogy a magyar politikai felelős a mai helyzetért.

DE!

Azért a magyarok is rátesznek bőven egy lapáttal!

A magyar cégek többsége adót csal, keresi mindenki a kiskapunak egymással kicseszünk,átverjük egymást mindenki másból akar meggazdagodni

Szóval ilyen tipikus magyar ember!

De áradozni meg tudunk magunkról hogy így a magyar meg úgy a magyar...

Konkrétan ismerek egy vállalkozót aki úgymond kétes az adó ügyekben aztán sír hogy milyen itthon a helyzet nem mintha éhen halna ha normálisan fizetne mindent!

2014. okt. 28. 11:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezekben a hozzászólásokban szerintem nem volt semmilyen magyarkodás, sem magyarellenesség.

Ez a szocializmusból maradt meg, hogy igyekszünk ügyeskedni. Például a mai napig is azok kerülnek fontos pozíciókba bizonyos szervezetek élén, akik az adott kormány szekerét tolják. Ez márpedig az 50-es és nem a 90-es években kezdődött...

2014. okt. 28. 12:08
 12/27 anonim ***** válasza:
70%

Nem a vállalkozók telhetetlenek, hanem az állam.

Próbálj csak meg egyszer vállalkozni, ha szerinted ez úgy megy hogy hoppá csalunk egy kicsit aztán rendben van. Próbáld csak ki magad bármiben. Akármiben.

Fizetek áfát, iparűzési adót, jövedelemadót, szociális hozzájárulást, szakképzési hozzájárulást, egészségbiztosítást és nyugdíjbiztosítást. Mindezeket magam nyilvántartom, könyveltetem, bevallom, fizetem. Ahogy elutalom az utalás után még tranzakciós adót is. Jó tudni, hogy ezeket akkor is fizetni kell ha nincs is nyereséged.

Valójában idén már el kellett küldenem az egyetlen alkalmazottat mert nem volt miből kifizetni, de nem a fizetését, hanem a járulékait.

Az igazi baj az, hogy mindenki a saját bajaiért valaki mást okol. Te éppen a magyar vállalkozókat, a másik a multikat, a harmadik a zsidókat okolja, a negyedik a bankokat, az ötödik az amerikaiakat, miközben ez a mi államunk igen gyatrán teljesít és ezt elviselve mi magunk vagyunk az okai a jónak és a rossznak egyformán.

2014. okt. 28. 12:14
 13/27 anonim ***** válasza:
61%

Maximálisan egyet értek az előttem szólókkal (leszámítva spartacus magyarellenességét). Egy ilyen adókörnyezetben lehetetlen vállalkozni és becsületesen mindent befizetni. De még egy sima internetes eladás után is elvárnák, hogy a már százszor agyonadóztatott terméked után fizessél adót (most csak egy tök hétköznapi példát mondtam), állandóan a kisemberekre szállnak rá. Persze érdekes módon a kínai cégeket pl sosem vizsgálják. Van is egy történet, hogy valaki elment a Vargához, és elmondta hogyan lehetne ellenőrizni a kínai cégeket, egyből kiszállt rá a NAV.

A "nagyok" 1000 milliárd adót csalnak, és ezt a "kicsiken" akarják behajtani.

De egyszerűen, te mint vállalkozó nem tudsz boldogulni a magas adók miatt. Szomorú, hogy sokan fel se fogják ezt, van olyan ismerősöm, akinek hiába magyarázom, miért rossz ennyi adó. Egyszerűen már lehetetlen észben tartani is, és véletlenül valamit elfelejtesz, egyből büntetnek. Ezért aztán mindenki ott csal, ahol tud. Aki meg teheti, kimegy külföldre, és ott áll neki vállalkozni. Hány olyan történet van, hogy itthon sehogysem tudott boldogulni, és kint pedig sikeres vállalkozó lett belőle.

2014. okt. 28. 12:58
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok senkit védeni aki csal, de például amíg a Magyar Miniszterelnök nem indít vizsgálatot olyan korrupciós ügyekben amik kormány tisztviselőket érinthetnek vagy kormányközeli embereket, (kitiltási botrány. nav botrány. földosztási botrány. trafik botrány. stb-stb) addig hogy várja el hogy az egyszerű állampolgár maradéktalanul becsületes legyen minden téren.

Az hogy nem indít vizsgálatot a korrupció gyanús ügyekben azt az üzenetet hordozza hogy nem vizsgálódok mert esetleg rólam és a környezetemről is kiderülhet egy s más.

Mitől lenne neki erkölcsi alapja hogy megkövetelje az emberektől a becsületes adózást mikor láthatóan elherdálja az adózók pénzét csak egy példa erre! Andy Vajna 7 milliárd forintot kapott ajándékba a kormánytól.

[link]

Arról már nem is beszélve hogy teszi ezt a vallásosság és keresztény erkölcs hangoztatása mellett.

És akkor még mennyi mindenről nem írtam ami az elrontott gazdaságpolitikáját illeti. de az egyre halmozódó adók ezt jól szemléltetik. a sok új adó ellenére még mindig nem működik rendesen az állam apparátus nemjut pénz fontos dolgokra. ezek kilátástalanságot szülnek a társadalomban és egyre többen hagyják el Magyarországot.

Sajnos Magyarország nemjól teljesít.

2014. okt. 28. 12:58
 15/27 A kérdező kommentje:

# 12

Figyel mondj már olyan biztonsági cégnek az alváslakozóját aki normálisan csinálja mert abból se kevés van!

Konkrétan ismerek egyet akinek havi nettó 3 millió ( egy objektum utána)forint haszna van havonta + még az emberek után a Erzsébet utalványt is maguk költik el ami olyan 300 ezer Ft havonta!

És jobbnál jobb átokkal furikáznak!

Dolgoztam egy jól menő plazába hol a pláza nem kevés pénzt fizetett az őrök utána a biztonsági cégnek!

A biztonsági cég az embereit 420 forintos órabérbe dolgoztatta és 4 órára jelentette be mikor az őrök 24 meg 36 órákat húztak le egyhuzamban cégnek!

A cég tulajok meg főnökök szintén hatalmas zsír új drága átokkal járkáltak!És abból több milliót egy plázából több milliót nyernek havonta és több helyi is van ennek a cégnek is persze!

És tudom hogy az összes biztonsági cég alvázlakozója ezt csinálja!

És ismerek egy építő ipari vállalkozót aki szintén hasonlóan jár el csak hogy nem jól hanem nagyon jól járjon!

Szóval nekem nem kell a duma hogy csökkenteni kell az adó terheket meg amúgy nem érné meg...

2014. okt. 28. 13:01
 16/27 anonim ***** válasza:
Az előttem íróval hogy egybevágnak a gondolataink, pedig nem egyeztettünk:)
2014. okt. 28. 13:01
 17/27 A kérdező kommentje:

# 13

Tudod mi a magyarellenességeskedés!

Hogy a legtöbb magyar vállalkozó lehúzza meg átveri az embereit meg nem fizeti ki nem mintha azért mert nem tudná hanem mert nem akarja erre is de sok példát láttam már!!!

Meg az hogy kimész külföldre és már a magyar nem dolgozik magyar vállalkozónak mert külföldön is átverjük egymást ezt tudja a német meg az osztrák is és a kin nem fizetéses hiszti miatt már nem kíváncsi!

Meg hogy olvasni fórumokon hogy az Angliába élő magyar nem beszél magyarul ha ott van egy másik magyar mert tudja hogy menne az egymás átverése meg kicseszése!

Ez az a igazi magyar elleneség nem az hogy erről beszélünk!

2014. okt. 28. 13:16
 18/27 anonim ***** válasza:
Sajnos kérdező neked is igazad van! én is tapasztalom hogy a vállakozók nagy hányada átveri a munkását, nemfizeti a járulékokat utána gyakran még a munkabért sem.
2014. okt. 28. 13:21
 19/27 anonim ***** válasza:

15: Pedig, de. Kéne csökkenteni az adókat.

Én is tudok ilyen példát mondani, pedig egy utolsó noname senki vagyok vidéken. Amíg egyetemre jártam, olyan magán kollégiumban laktam, ami papíron családi házként volt nyilvántartva. Persze fizettek adót, de valahogy ügyesen megmókolva. A portások pedig ugyan 12 óráztak, de csak 4 órára voltak bejelentve, mert nyugdíjas volt mind egytől egyig. Később albérletekben laktam és arról ne beszéljünk, hogy hány helyen kaptam számlát...

A cég, ahol dolgoztam kartellezett, egy másik Fidesz közeli cég pályázatok nélkül kapta meg a munkákat sorban, milliárdos haszonnal dolgoztak. Később egy másik helyen megint kartell, de megyei szinten.

Brutális ami itt megy, de nem is lehet semmi jóra sem számítani, ha már a fináncok feje is adót csal állandóan. Akkor a kisember miért tartsa be a szabályokat?

2014. okt. 28. 13:23
 20/27 A kérdező kommentje:

# 19

Mindegy hogy Fidesz vagy nem Fidesz nem ezen van a hangsúly magyar az magyar!

Az én példáim meg pont hogy MSZP közeli cégek na és nem ez e lényeg hanem hogy mindenki kicseszik egymással és várjuk a javulást meg a jót!

2014. okt. 28. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!