Mi a véleményetek azokról az emberekről, akik 1956-ban más országokba emigráltak?
Azok akik anno annak idején menekültek az országból,biztos jó okuk volt.hisz ha maradtak volna,lehet,hogy börtönben végezték volna,és lehet,hogy az életükkel fizettek volna...Az apósom is el akarta hagyni az országot 56-ban,mert nem értett egyet a politikai helyzettel,és nem kívánatos személy lett.A határnál lebukott(valaki elárulta,hogy szökni készül),így elítélték,és mint hazaáruló 5 évet ült Márianosztrán a börtönben..de utána amikor szabadult se tudott boldogulni,mert a pártba nem léphetett be(mert nem kívánatos személy maradt),így soha nem tudott haladni,mert állandóan "elgáncsolták",ellenőrizték..
Szóval én megértem aki akkor menekülni akart...
Ha lenne lehetőségem én is kimennék külföldre
21/f
nem akkora bűn az ha valaki a családjának jobb életet szeretne biztosítani és ezt kint tudja megtenni.
Látod, hogy itt kutyába se vesznek...
Sajnos az 56-os magyar emigrációnak nincs túl jó híre Nyugaton. Balkáni módra éltek a táborokban. Loptak, raboltak, randalíroztak, a munkához való hozzáállásuk se volt megfelelő -a többségnek-. Hozzá kell tenni, nem csak az "idealisták" mentek ki, hanem sok lumpenproli, bűnöző.
Meg kell különböztetni a tisztességes emigráló családokat, illetve a tömeg többségét adó aljanépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!