Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak a torrentezők...

Miért csak a torrentezők sírnak az internetadó miatt?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen aki torrentezik, annak szava se legyen, mert a torrent mégiscsak lopás, és még 150 Ft / GB is sokkal kevesebb, mint amibe a film vagy sorozat rendesen kerülne.

Ellenben ott vannak a családok, akik külföldön élő rokonokkal skype-oznak minden nap, vagy a kutatóintézetek, kórházak, bankok a hatalmas napi adatforgalmukkal, vagy a távmunkások. Róluk miért nem esik szó? Mindenhol csak azt olvasom, hogy "Mennyibe kerülne egy Jóbarátok-évad letöltése". Az összes tiltakozást meg online petíciót is torrentoldalak szervezik.

Ha én csináltam volna ezt a törvényt, és azt látnám, hogy csak a torrent miatt van sírás, akkor meg lennék elégedve magammal, hogy végre megszorongattam kicsit az online tolvajokat. Hogy lehetnek ilyen hülyék az emberek, hogy a törvény megannyi káros hatása közül csak amiatt tiltakoznak, ami amúgy is jogsértő?

2014. okt. 22. 08:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Mocskos kormánypárti kérdezőként ott leszek a vasárnapi tüntetésen, mert a munkámhoz szükséges az internet aktív használata, és sokba lesz nekem az új adó.

Épp ezért vagyok felháborodva, hogy sokan a torrentezéssel hiteltelenítik az egész tiltakozást.

Ti ott lesztek vasárnap, jó modorú kormányellenes válaszolók? Vagy csak a fotelből nagy a szátok?

2014. okt. 22. 10:35
 12/13 anonim ***** válasza:

Akkor elnézést kérdező, nekem ez úgy esett le, mintha nem bánnád az internetadót, de akkor hajrá!

Természetesen ott leszek, utálom az összes pártot és végre el kéne zavarni őket.

2014. okt. 22. 10:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Ugye mondtam,hogy ha otthon vagyok,írok egy hosszabbat...

Torrent val.szeg azért,mert ott valóban,az ember könnyebben meg tudja mondani,mennyi is az annyi.

Nagy eséllyel én is megszívnám,ha a net-hülyeség bevezetésre kerülne...lehet a fősulinak nem lenne rá pénze.

(Ahogy hallottam,könyvtárban is kapott pénzből újítanak)

Nos. Miért is kell a net nekem?

Suli:

Hétfő:

egy órám van,ahol kötelező gépet használni. Bejelentkezni úgy lehet,ha a gép rá van kötve a netre.

(Hoppá!!!44 no1)

Kedd:

gépes óra,de nem 100%. De ha igen,akkor mindkettő.

Ugyanúgy csak akkor lehet bejelentkezni, ha gép rá van dugva a netre. Ha nincs,akkor hiába tudod a jelszót.

Tanár neten keres rá dolgokra(pl. letölteni ingyenes programokat (hoppá!!!!444 no2) vagy egy netes oldalon mutatja be a tananyagot. (onnan magyaráz)

(hoppá!!!!!!!! no3.)

Szerda:

itt másfajta gép van. De a netre(hoppá!!!44444 no4.) kell felmennünk és ott kell dolgozni. (Nem vicc.)

Csüt.:

az összes órán be kell jelentkezni, persze a netes gépre.

Az egyik órán a megoldandó feladatsor a neten van. (Hoppá!44444 no5.)

A másikon megint előjön az,hogy a tanár neten keres rá a problémára, akár azért mert hirtelen nem tudja hogy mi a baj,vagy onnan magyaráz és persze volt már,hogy netről kellett letölteni egy programot és azt használni. Mindenkinek.

(Ui.: programozó szakon vagyok)

Lecsüccsenek otthon, felmegyek face-ra(jééééééééééééééééé, a csoportársaimnak van csoportja face-n) megnézem,mi a helyzet.

Face-n szoktam több mindenkivel beszélgetni és nem egyszer onnan értesülök egy-egy dologról. Akár a net-hülyeségről,akár iskolai dologról.

Persze,felmegyek a neptunra és jé,ma is várt két levél.

És persze nemegyszer belövöm a skype-t, ott is ismerősökkel bezsélgetek.

Sőt,angolt is tanulok, mert ugye van 1-2 ismerősöm a nyelvtanulós oldalakról.

És megnézem az emailjeimet, mert miért ne.

Emellett persze több oldalt megnézek.

Ha elakadok programozásban,akkor is a neten kajtatom a segítséget(Akár rákérdezek ismerősöknél,akár google)

És azért van a torrent ennyire előtérben, mert az többeket érint. A skype-olós családok kevesebben vannak szerintem.

Torrentelni meg gondolom azért torrentelnek az emberek, mert nincs még arra is pénz,hogy megnézzék a filmet,megvegyék a könyvet.

2014. okt. 22. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!