Miért csak a torrentezők sírnak az internetadó miatt?
Tulajdonképpen aki torrentezik, annak szava se legyen, mert a torrent mégiscsak lopás, és még 150 Ft / GB is sokkal kevesebb, mint amibe a film vagy sorozat rendesen kerülne.
Ellenben ott vannak a családok, akik külföldön élő rokonokkal skype-oznak minden nap, vagy a kutatóintézetek, kórházak, bankok a hatalmas napi adatforgalmukkal, vagy a távmunkások. Róluk miért nem esik szó? Mindenhol csak azt olvasom, hogy "Mennyibe kerülne egy Jóbarátok-évad letöltése". Az összes tiltakozást meg online petíciót is torrentoldalak szervezik.
Ha én csináltam volna ezt a törvényt, és azt látnám, hogy csak a torrent miatt van sírás, akkor meg lennék elégedve magammal, hogy végre megszorongattam kicsit az online tolvajokat. Hogy lehetnek ilyen hülyék az emberek, hogy a törvény megannyi káros hatása közül csak amiatt tiltakoznak, ami amúgy is jogsértő?
Azok is,akiknek kell a MunkâJUKHOZ.
én prog.zó szakon vagyok,napi szinten a SULIBAN használják a netet TANULÁS céljából:
Vagy nekünk kell a feladatot kell megnéznünk,akár tanár mutat netről dolgokat. (Pl.programok)
# 1:
Ha Te az iskolában használod az internetet akkor mit érdekel, hogy mennyi lesz az internetadó, hiszen azt úgyis az iskola fizeti meg. Az iskola fenntartója az állam, tehát az adófizetők és nem te közvetlenül.
Egyébként kevesebbet kellene a pad alatt GYK-zni és többet figyelni az órán.
Nem csak a torerentezok "sirnak"
Egy ilyen ado aztan vegkepp a kokorszakba loki vissza az orszagot. De mindegy, mar megszoktuk ezektol.
Én is a munkámhoz használom, nem kis adatforgalommal, és sokszor itthonról.
Ezért rohadtul zavar, hogy most mindenki a torrentezéssel azonosítja a netezést. Erre várok véleményeket, hogy mi lehet ennek az oka...
Fősulis vagyok.
És szerintem az iskolának se jó annyit kifizetni....
Ha bevezetik,még többen fognak a főiskolai neten -lógni-
(Tervezek otthonról írni hosszabb véleményt)
Azért mert a torrenteknél mindenki tudja, hogy mekkora adatforgalomról van szó pl. egy full hd-s film 10-15giga
Míg eközben azt nehezebb megállapítani, hogy akik az Angliában élő gyerekeikkel skypeolnak mennyi adatforgalmat használnak, hiszen függ attól is, hogy a webkamerát is használják-e és ha igen, akkor full-hd/hd/esetleg vga minőségű az a kamera stb. ezt sokkal nehezebb számszerűsíteni, meg hát azért ha vmi ellen tiltakozunk akkor sokkal hatásosabb a nagy számokkal példálózni, mint az ezer változós sima net használattal.
"Erre várok véleményeket, hogy mi lehet ennek az oka..."
Attól mert pár cikkben a torrentezésről van szó, még nem kifejezetten a torrentezők sírnak. Mindenki ugyan úgy, csak egyszerűbb kiragadni egy dolgot a sok közül, igaz e?:)
Idióta vagy kérdező !!!!
Igen, ezt olvasni mert ebből a szarból próbálnak viccet csinálni pl az ncore, ennyi eszed nincs, hogy ezt megértsed ? nagyon tudlak sajnálni.
Mocskos kormánypárti kérdező! Te is csak bólogatsz, mint műanyag kutya a Wartburg kalaptartóján 1985-ben.
Lámpavasra veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!