Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem szégyen, ha egy magyartaná...

Nem szégyen, ha egy magyartanár nem tud magyarul olvasni?

Figyelt kérdés
[link]

2014. okt. 21. 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:

"A bajok forrása valahol máshol van, szerintem. Ha leírom: "szeretem a hazámat" akkor minuszba lezuhannak a pontjaim azonnal. Ez mindig nagyon fáj. Miért baj a hazaszeretet?"

Nem neked, csak ennek nyomán:

Nekem az fáj, ha beírom, hogy Magyarország nem az univerzum legjobbika mindenben, hazaáruló vagyok. Miért? És látod, az én pontjaim is zuhannak, csak mert kritikával mertem illetni a rovásírást, és mindennapos használatra a latin mellett tettem le a voksomat.

A biztonság kedvéért még egyszer: Nem neked szól ez, csak a te írásod nyomán.

2014. okt. 21. 15:52
 72/79 anonim ***** válasza:

"Dr Hosszú Gábor megcsinálta."

Ja egy javaslatot ami évek óta vergődik/átdolgozás alatt van. Jelenleg azokhoz az írásjelekhez nincs hozzárendelve semmi kód. Tehát nem tudsz úgy elküldeni nekem egy szöveget, hogy a rovásírás karakterei jelenjenek meg nálam. A XXI. században nem tudok így kommunikálni veled, és innentől értelmetlen az egész. Nyilván magadnak jó, de többre nem.

2014. okt. 21. 16:03
 73/79 A kérdező kommentje:

"Viszont mi itt egy "kihalt" írásmódról diskurálunk."

Ebben erősen tévedsz. A magyarság él, a székelyek élnek az írást pedig használjuk.

2014. okt. 21. 17:39
 74/79 A kérdező kommentje:

"Ezt az összerovás meg az összes ilyen komplexitást el kéne felejteni. Évek óta nem tudják megcsinálni a Unicode karakterkészletben a rovásírás betűit. "

Ez így igaz. De nem is kell azt használnod, magadnak jegyzetben papírra használhatod, a karaktertámogatás meg bőven elég a szimpla betűs íráshoz.

2014. okt. 21. 17:49
 75/79 anonim ***** válasza:

"Nekem az fáj, ha beírom, hogy Magyarország nem az univerzum legjobbika mindenben, hazaáruló vagyok. Miért?"

Legyél nyugodt, ha az usában pampognál ilyeneket az amcsiknak ott is és ők is ugyanúgy kiközösítenének.

De bezzeg a magyar örüljön ha végre valaki antimagyarkodik.

2014. okt. 21. 17:59
 76/79 A kérdező kommentje:

"Aztán vagdalkoztál egy sort, hogy megmutasd te mekkora űbermagyar vagy, pedig a Halotti beszéd teljes megértésétől nem leszel az, megsúgom. "

Sehol sem írtam hogy a halotti beszéd megértésétől leszek űbermagyar. De ha te látsz ilyen kijelentést nyugodtan másold be. Ellenben a vagdalkozásról annyit, hogy én azzal a mondattal már elve támadásra reagáltam, én viszont ezt, mily meglepő be is tudom másolni:

"Kedves kérdező barátom, te a Halotti beszédből se sok szót értenél meg, ne gyere nekem tehát olyan problémakörrel, amelyet nem látsz át."

ÉS természetesen az én kva anyámat, hogy vagyok olyan szemétláda, hogy megértek egy ómagyar nyelven íródott szöveget, azért meg pláne, hogy ezt még le is merem írni.

2014. okt. 21. 18:05
 77/79 A kérdező kommentje:

"Dehát az amcsik azok gonosz imperialista nyugatiak. Vagy ilyenkor pozitív példává lépnek elő, csak mert ugyanakkora tanulatlan sudribunkók? "

Így van. Ők azok akik akkora bunkók, hogy még a saját nyelvüket sem ismerik. Összeverődtek, olasz, spanyol, német, magyarok aljanépe, megtanulták az angolt, a saját nyelvükön viszont egyetlen szót nem tudnának már kimondani, épp ahogyan te sem tudsz azon írni.

Azt meg nem állítottam, hogy pozitív lenne, de hogy eltakarítanának ha az usát szidnád az biztos.

2014. okt. 21. 19:22
 78/79 anonim ***** válasza:

"Ebben erősen tévedsz. A magyarság él, a székelyek élnek az írást pedig használjuk."

Jah, a magyarság ég, a székelyek élnek és a 15 millió magyarból a földön használja ezt 328 fő..

Szerintem nem tudsz olyan forrást mutatni, hogy ezt széles körűen használnák ( és most tekintsünk el az idióta helységnév tábláktól ).

2014. okt. 21. 19:24
 79/79 anonim ***** válasza:

"Azt meg nem állítottam, hogy pozitív lenne, de hogy eltakarítanának ha az usát szidnád az biztos."

Két accountod van, vagy csak személyiségzavar? :-P

Azt fogd már fel drága barátom, hogy attól még, hogy azt mondom, hogy a magyar oktatás szar, nem azt mondom, hogy Magyarország szar, vagy, hogy a magyarok szarok. viktor féle retorika 2.0...

Ahogy egy értelmes amerikai, holland, norvég, vagy piréz felfogná, hogy "bakker, há ez nem azé mondja, mert anti-, hanem mert tényleg szar, és tenni kéne, hogy jó legyen", addig ez az értelmes réteg hazánkban baromira szűk. Itt jelenlévők is mást se csináltak: Rajtad kívül (mert te legalább érveltél) nézd meg mi ment "rovásírás oldalon".

Te meg hajtogatod, hogy nem írok magyarul. Akkor mégis mit csinálok? Hottentottául kommunikálunk? Hádde akkor ez hottentottaország vagy 200 éve!

2014. okt. 21. 19:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!