Mit jelent az ha egy főváros élhető?
"En Budapesten szulettem, fel eve koltoztem Becsbe, a 2 varos akar egymas testvere is lehetne sokmindenben"
Mivel Bécset ugyanúgy Budapestről koppintották mint Hitler Linzt.
mindenkinek más az élhető ahogy írták.
budapest afrikai nyomortelepekhez képest jó hely, bécshez képest gettó. nem véletlenül ide jönnek forgatni háborús filmeket.
budapest pl azért nem élhető mert mocskos, rossz a közlekedés, és az emberek is kulturálatlanok.
az már mellékes hogy kevés a zöld terület és az utcán néhol beszélgetni sem lehet. bécsben nem megszokott hogy 15 centis kátyúk vannak végig 1 utcában, az utcán van az ürülék/üveg hónapokig, félmeztelen koszos emberek hadonásznak az utca közepén vascsövekkel, meg ahogy írták, nem rongálnak szét midnent első nap, mert nem kell kábelt lopni azért hogy legyen mit enni holnap, eljutsz aból bbe rövid idő alatt és még az üléshez sem ragadsz oda, és a jármű sem gyullad ki.
Egyszerű: Budapest nem élhető, Bécs meg igen.
Budapest az igénytelen embereknek tetszik, akiket nem zavar, hogy kutyapiszkos járdákon kell sétálni, az se, hogy 40 éves kigyulladó metrókon kell utazni, az se,h tele van minden utca kátyúkkal, és h vannak olyan utcák, amik évekig fel vannak túrva.
Néhány éve olvastam, hogy Budapest levegője az európai fővárosok közül az egyik legszennyezettebb. Azt meg hagyjuk is, hogy egyes helyeken jegyet sem lehet venni a buszokra, metrókra, Budapesten belül is állandóak a dugók és hétköznap reggel sem lehet megközelíteni anélkül h fél órát ne állnál a dugóban, bankautomatákat alig lehet találni stb. Tehát Budapest nem élhető, mert semmi sem működik normálisan.
Persze jó magyar szokás szerint lehet hazudozni, hogy Bécs olyan, mint Budapest, meg lehet marhaságokat irkálni, hogy aki intelligens, az élvezi a kedves, koszos is Budapestet, csak szerintem az senkinek sem jó, ha nem veszünk tudomást a problémákról.
budapest afrikai nyomortelepekhez képest jó hely, bécshez képest gettó. nem véletlenül ide jönnek forgatni háborús filmeket.
Na, te nagy filmes, de nagy okosságot mondtál. A filmszakmában ez nem így működik, hidd el.
Utolso, szerinted az evek ota haboru sulytotta Bagdad mennyire elheto?
Megis 5 millios lakossaga van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!