Megtudják a liberálisok ezt fogalmazni?
Mégis mit nem mondhattok ki ti szegények?
Egyedöl a gyűlölet beszédet büntetik...
"Jól látod, 53% az oldal félnótása, aki mindenből a Jobbikot, a holoizét, meg a többit hozza ki.
Ebbe van beleőrülve:)"
Hát én többnyire este vagyok a gyógyóskérdéseken, de gyakran lehet botlani ennek a szerencsétlennek a hülyeségeibe.
És akkor nem is az oldal egyetlen félnótása.... :D
A liberális alapelv abból indul ki, hogy bármit megtehetsz amíg mások jogait nem sérted meg. A vélemény nyilvánítás szabadságánál nehéz megmondani, hogy kinek okoz sérelmet.
És a mostani kormány jön a korlátozásokkal és ezzel a magyarázattal áll elő az alaptörvényben. Ilyenkor jönnek az érintettek érzékenységével, de én ebben nem hiszek. Ha valaki szvasztikát akar használni hadd csinálja, az ő dolga. Én tudom mit jelent valójában az a szimbólum, a többségük meg nem.
Kérdező!
A liberalizmus egy politikai filozófia, amit te kérdezel, az meg egy jogi kérdés.
Bár nyilván csak hőbörögninakarsz, és a valóság nem is érdekel, de leforítom a kérdésedet olyanra, amire a politikai filozófia reflektálhat.
Ez így hangzik:
Mivel minden józan eszű ember általában híve a szólásszabadságnak és ezt olyan értéknek tekinti, amit óvni kell, lehet-e, kell-e meghúzni ezzel kapcsolatban valamiféle határokat abban az esetben, ha a szólásszabadság következtében épp a demokratikus szbadságjogok, köztük a szólásszabadság kerül veszélybe?
Ugye a közhely számba menő példa Hitler demokratikus úton történt hatalomra kerülése.
Amennyire tudom, a liberális gondolkodók véleménye megoszlik e kérdésben, mert egy részük szerint semmi módon nem szabad korlátozni, mások óvatosabbak.
"Mivel minden józan eszű ember általában híve a szólásszabadságnak és ezt olyan értéknek tekinti, amit óvni kell, lehet-e, kell-e meghúzni ezzel kapcsolatban valamiféle határokat abban az esetben, ha a szólásszabadság következtében épp a demokratikus szbadságjogok, köztük a szólásszabadság kerül veszélybe?"
A szólászabadság nem okozza a demokratikus értékrendszer meggyengülését. A korlátozása viszont igen. Amit mindig idekevernek azaz erőszakos cselekmények elkövetése, na azt kell visszaszorítani. De a beszéd nem erőszakos, ilyen egyszerű. Olyan ez mintha a gépjármű használatot tiltanád be a közúti balesetek miatt.
Amúgy ha Hitler a II. világháború előtt meghal valószínűleg a XX. század legnagyobb politikusaként lenne számontartva. Ezért nem mindegy mikor korlátozzuk a szólásszabadságot. És a mostani jogrendszer és az akkori között is igen jelentős a különbség.
16-os: nem ismerem a pontos kijelentését az illetőnek.
Az eugenika viszont nem feltétlenül egyenlő a népirtással. Az eugenika az emberek tenyésztését jelenti adott tulajdonságok kiszelektálásával. Pl. elérhető a genetikai betegséget hordozók génjeinek kijavításával is.
Az egészségügy mindig akadályozta a természetes szelekciót ennek következtében növekszik az orvosi kezelés nélküli haldoklók száma. Ezért egyre jobban függünk az egészségügytől és egyre betegebbek vagyunk.
Az eugenika tudományos magyarázata annak hogy miért kell megölni a társadalom bizonyos tagjait. A nácik erre építve írtották a zsidókat a cigányokat a fogyatékosokat és egyebeket.. Egyépként legelsőnek az amerikai virginia államban volt jelen az eugenika ahol szintén kasztráltak minden fogyatékost feketét meg hasonlók.. [link]
Ha ezt jóváhaggyák akkor szerintem az hogy valaki kimondja hogy cigány nem kéne felróni... meg hogy van c bűnözés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!