Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbikban nem jöttek rá,...

A Jobbikban nem jöttek rá, hogy ez mennyire ellentmondásos?

Figyelt kérdés

"Az integráció lényege az, hogy a kisebbségi társadalomnak fel kell adnia kultúráját, szokásrendjét, el kell fogadnia a többségi társadalom elvárásait, és minden igyekezetével azon kell lennie, hogy az elvárásoknak megfelelően éljen."

Ez szerepel az Ózdon megválasztott jobbikos polgármester programjában.

Ezek szerint az erdélyi magyaroknak is fel kellene adniuk a kultúrájukat? Erdélyben ugyanis kisebbségben vannak a magyarok/székelyek.

2014. okt. 15. 15:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

Szóval senki sem tud egy indokot sem a madzsar kultúra mellett?

Értem.

2014. okt. 15. 23:34
 12/16 anonim ***** válasza:

"Szóval senki sem tud egy indokot sem a madzsar kultúra mellett?

Értem."

És te a másik mellett? Értjük! :)

2014. okt. 15. 23:36
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

Mondd, te kit választanál...

Szent István - Kolompár Orbán

Szent László - Horváth Aladár

Hunyadi Mátyás - Farkas Flórián

Kodály Zoltán - Győzike

Liszt Ferenc - Bódi Guszti

Arany János - Daróczi József alias Choli bácsi

Szent-györgyi Albert - bocs, de egyetlen cigány Nobel- díjast se találtam

2014. okt. 15. 23:42
 14/16 anonim ***** válasza:
63%
Lesz#rom hogy ellentmondásos-e a jobbik amíg a magyar nemzeti érdekek mentén küzd. A nemzeti érdekünk azt diktálja hogy az erdélyi magyarság ne románosodjon el, meg hogy az ózdi ne cigányosodjon el. Pont. Aki 200 év múlva ott fog lakni, az fogja megírni a történelmet. Az a fontos hogy magyarok legyenek.
2014. okt. 15. 23:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval senki sem tud egy indokot sem a madzsar kultúra mellett?"

Most soroljuk fel a fél Wikipédiát?

2014. okt. 16. 08:58
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Annyiban problémás a fenti megállapítás, hogy egy kisebbség megtarthatja a saját szokásait, amennyiben az nem ütközik a befogadó ország törvényeibe, vagy nem ellentétes azok szokásaival. Bár nem értem, hogy sokan miféle roma kultúrával dobálóznak, mert az átlag romákon (akikkel az átlagember nap mint nap találkozik) nem csak a kultúrát nem látom, de még az alapvető higiéniát és viselkedési normákat sem (az már nagy szó, ha van olyan roma család ahol nincs büntetett előéletű rokonság). Meglepő, hogy senki nem emlegette itt a magyar kultúra kapcsán a népdalainkat, néptáncot, népzenét, mondáinkat, népviseletet, konyhát és a kézművességet, vagy az ősi magyar kutyánkat a pulit.
2014. okt. 16. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!