Ti felvállalnátok a szlovákságotok?
Szerintem nyugodtan felvállalhatod, hogy szlovák vagy. Mi, magyarok nem fogunk ezért megverni és a nyelvhasználatodat sem tiltjuk be. Ennyiben mások vagyunk, mint a felvidéki szomszédaink...
Nem kell ahhoz magyarnak vallanod magad, hogy egy közösség elfogadjon. Igazából nekem már az is bőven elég, hogy ha szlováknak vallod magad, de nem utálod az én népemet, jól esik olvasni ilyet.
Mások nem nagyon szoktak ezzel foglalkozni. Az az igazság, hogyha te felvállalnád, akkor az olyan lenne, mintha te valami különlegesség lennél ebben az országban. Valaki, aki elüt a többitől, aki más. Ezért igazságtalan veled szemben.
Mert igazság szerint millióknak fel lehetne vállalnia ugyanezt! Nekem is az összes szomszédom úgymond szlovák, de generációk óta egy szót sem tudnak szlovákul. Nekem is van egy 1/8-1/16 részem, ami feltehetőleg szlovák. Kinek nincs a mai magyarok között szláv felmenője?
Hidd el, Te itt egy tipikus átlagos "magyarnak" számítasz.
Szerintem, ha beszéled (vagy ha megtanulod) a szlovák nyelvet, és van róla papírod, akkor az egy hasznosabb dolog. Ha a helyi kisebbségi önkormányzatnak valamilyen okból fontos, hogy eggyel több tagot számláljon, akkor a kedvükért tedd azt, hogy felvállalod, de amúgy minek bélyegeztetnéd meg magad. Mikor egyszerűen hazugság az, hogy te szlovák vagy a többi tízmillióhoz képest, aki meg "magyar".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!