Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az aktuális kormányoknak mit...

Az aktuális kormányoknak mit kellene tenni, hogy mindenhol legyenek munkahelyek és lehetőleg mindenkinek?

Figyelt kérdés

Mindig minden kormány alatt azt látom, hogy a kormány miatt nincs elég munkahely, a kormány miatt, nincs bizonyos régiókban munkahely, a kormány miatt nincs a falvakban munkahely stb.

Arra lennék kíváncsi, hogy mit gondoltok a kormányoknak konkrétan mit kellene tenni, hogy ez megoldódjon?

(Főleg azért is érdekelne, mert gyakran az országot ebből a szempontból leíró külföldre menő magyarok, akik végre "normális országban" élnek pontosan tudják, hogy ez nem egyedi eset, mert mikor szó van XY országról annak különböző részeiről és az árairól, akkor mindig írják is, hogy "igen olcsóbb az a rész, de ott nem is nagyon van munka" "érdemesebb X környékén próbálkozni, északabbra haladva egyre kevesebb a munka, alig lehet ott találni valamit" stb.)

2014. okt. 7. 23:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem föltétlen a kormány hibája ez. Vannak területek amik egyszerűen "elöregszenek". Pláne a kis falvak, kis városok. Elmennek a fiatalok, a nagyobb városokba a lehetőségek felé, így megszűnnek a fejlesztések, megszűnnek a vállalkozások, nem is indulnak újak, így a munkahelyek is megszűnnek, nem is jönnek létre újak és elszegényedik a környék. Én is ilyen kis "városból" jövök. Amint lehetőségem volt, úgy menekültem onnan egy nagyvárosba, hogy hátra se néztem. Az elmúlt 10 évben ott 4000-rel csökkent a lakosság száma. Anno még lehetett városnak csúfolni, ma már azt se nagyon.
2014. okt. 8. 00:24
 2/6 anonim ***** válasza:
5%
Ki kellene zavarnia a multikat, kilépni az Euból és bevezetni a védővámokat.
2014. okt. 8. 03:19
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Kedves előttem szóló, ha a multikat kizavarjuk, Te tudsz munkát adni azoknak, akik most ott dolgoznak? Vagy ellátni őket addig, amíg nem multi munkahelyek jönnek létre? A védővám nem rossz ötlet, de ahhoz előbb hazai termékek kellenek!
2014. okt. 8. 06:26
 4/6 anonim ***** válasza:
64%
Szvsz a kisvállalatokat és az önfoglalkoztatást kellene támogatni. Sokan kezdenének vállalkozásba, azonban a magas adóterhek miatt általában ebből csak a fusi marad, ha marad. Ezt viszont egyéb érdekek miatt nem fogják támogatni sajnos.
2014. okt. 8. 07:53
 5/6 anonim ***** válasza:

A fő kérdésre válaszolva: csodát.

Kicsit bővebben: a teljes foglalkoztatás valószínűleg jelen világunkban, ilyen sok ember mellett lehetetlen. Nemrég jártam egy országban, ahol papíron 99%-os foglalkoztatás van, de ezt úgy érik el, hogy a munkanélkülieket jobb híján kiállítják az intézmények bejárataihoz köszönni és segíteni az érkezőknek, meg ilyenek. Ez egyébként hasonlít a mi közmunkaprogramunkra, hogy ha valódi munkát nem is, valami kirakatfeladatot adunk a munkanélkülieknek, és fizetésnek nevezzük a munkanélküli segélyt. Ennek kétségkívül van pozitív járuléka (például remekül lehet vele kozmetikázni a foglalkoztatási statisztikákat, és a munkanélküliséggel járó lelki terheket is enyhíti). De ettől még az is munkanélküliség, csak máshogy.

Kicsit általánosabban: a munkanélküliség nyilvánvalóan a népességszámtól és a gazdasági termelés mértékétől függ, és úgy tűnik, a gazdasági teljesítmény mindig alulról követi a népességszámot. A túlnépesedő országokban dübörög a gazdaság, száguld az ipar, mégis egyre több a munkanélküli, mert a több munkahelyre még hatványozottan több ember jut. Nálunk egyre kevesebb ember van, de (épp emiatt) a gazdaság is hanyatlik, és a hanyatlás gyorsabb, mint a népességfogyás, így hát előbb halunk ki, mint hogy megszűnjön a munkanélküliség.

2014. okt. 8. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:
8%

"Kedves előttem szóló, ha a multikat kizavarjuk, Te tudsz munkát adni azoknak, akik most ott dolgoznak?"

Természetesen tudok, hiszen ellenkező esetben nem mondanám, hogy ki kell hajtani azokat az ingyenélőket.

No persze nem egymillió embernek, de tíznek tudok.

Ugyanakkor nem értem a logikád, hogy miért nekem egy személyben kellene az egy ország problémáját megoldanom egy személyben, ha nem itt lopnád a napot, hanem te is teremtenél tíz munkahelyet, és minden más tizedik ember is teremtene tíz munkahelyet, már rég megoldódott volna...

2014. okt. 8. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!