Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hitler tényleg osztrák zsidó...

Hitler tényleg osztrák zsidó volt és Szálasi örmény?

Figyelt kérdés
Ez azért elég érdekes így. Én eddig abban a mély hitben éltem, hogy Hitler echte német, míg Szálasi nagymagyar Horthyval együtt.
2014. okt. 6. 10:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én nem cáfolom a saját állításaimat, sőt, a hivatalos álláspontot közöltem. Hitler azt állította magáról, hogy bajor, és a hivatalos vélemény csak azért mondja osztráknak, mert nem tudják, hogy Braunauban Bajorországból érkezett emberek laktak. Zsidó meg nem lehetett, ezt egy angol újság találta ki a '30-as években, arra hivatkozva, hogy Hitler nem ismerte az egyik nagyapját, de ha csak nem tudja ki volt az, akkor mi a fenéért minősül máris zsidónak? De ugyanilyen unalmas mindennapi propaganda, hogy a vérfertőző kapcsolatból született.
2014. okt. 8. 07:54
 22/25 anonim ***** válasza:

És "Hant eves vadjok"?

14 bmeg, 14...

2014. okt. 8. 07:56
 23/25 Kini :)) ***** válasza:
100% zsidó tuti nem volt Hitler. Azt hallottam, hogy a Nagyapja volt zsidó, de az se biztos.
2014. okt. 11. 21:23
 24/25 anonim ***** válasza:

Hitler nem csak zsidó volt, de egyben a holocaust utolsó áldozata is.

A Holocaust ugyanis égő áldozatot jelent, Hitlert pedig elégették a háboru végén, jóval azután mikor a koncentrációs táborokat már felszabaditották. Így Hitler lett az utolsó elégetett zsidó.

2015. jan. 11. 20:49
 25/25 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést már anyiszor láttam kirakva. És a sötétség, a nem tudás, a butaság, az ismeretek hiánya sok embert kielégít, sőt ellenálhatatln magabiztosságal tölt el...

És kijelentik, Szálasi örmény volt...már önmagában alapjaiban hibás állítás. És aki nem ismeri a személyt akit véleményez, ugyan hogy ismerhetné a teljes igazságot? Az csak a hallani vélt hazugságot tudja tovább adni. Szálasi nem volt örmény. Sulyok Dezső, a Horthy-korszak ismert magyar ellenzéki, de németellenes beállítottságú, az akkori baloldalhoz közelálló politikusa (aki 1945-től a kisgazdák egyik legtehetségesebb vezéralakja volt s akit a kommunisták

a kisgazdapárt legelső "leszalámizása" során távolíttattak el a kisgazdapártból) Szálasi lejáratása céljából - Bethlen István ösztönzésére és a tőle kapott hamisított származási iratok alapján - a 30-as évek végén azzal a történettel állt elő, hogy Szálasi Ferenc valójában nem is magyar, hanem örmény származású ember, akit (vagy akinek felmenőjét) eredetileg Szalosjánnak hívták. A lejárató akció csütörtököt mondott: a budapesti törvényszék Lengyel-tanácsa megállapította, hogy Szálasi Ferenc apai nagyapai ágon "tiszta" magyar származású ember, akit csupán távoli oldalági rokonság fűz az örménységhez, és a Szalosján név a Szálasi-név örményre fordításából származik. (Egyébként az örmény származás egyáltalán nem szégyellni való. Tudomásunk szerint az aradi vértanúk közül kettőben is csörgedezett örmény vér, úm. Kiss Ernő h. altábornagyban és Lázár Vilmos

honvédezredesben.)

Amíg Szálasi apai nagyanyja német nő volt, addig édesanyjában szlovák vagy ruszin vér is folyt. Összességében tehát Szálasi korántsem volt

"tisztán" magyar származású ember, amint hogy egyébként a magyar emberek tetemes hányada sem az. Valószínű, hogy - erkölcsi emelkedettségén, keresztény hitén túlmenően - ez a körülmény is befolyásolta Szálasinak

azt a türelmes és a Kárpát-medence vérségi sajátosságaival szemben körültekintő, realisztikus nemzetiségi politikáját, amely az ő

hungarizmusára oly jellemző s ami Szálasi politikáját a hasznos és keresztény idegenek szentistváni befogadásának politikájához vagy pl.

Széchenyi István nemzetiségi politikájához (pl. a legnagyobb magyarnak

az ún. akadémiai nagy beszédében kifejtett elveihez, ill. a türelmetlen

magyarosítás elleni számos fellépésében mutatkozó eszmeiségéhez) vagy az

ugyancsak "nem tisztán" magyar származású Prohászka Ottokár hasonló felfogásához kapcsolja.

2015. jún. 27. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!