Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok a készpénz...

Támogatnátok a készpénz megszüntetését?

Figyelt kérdés

Arról jutott eszembe, hogy olvastam, hogy Svédország 2016-ig megszünteti.

Miért lenne jó megszüntetni?

-megszűnne a fekete kereskedelem

-megszűnne a fekete munka

-állam egy csomót spórolna, mert nem kell készpénz cserével, szállítással, gyártással, őrzéssel foglalkozni

-amúgy is kb mindenkinek van bankkártyája és már a legkisebb sarki boltokban is elfogadják

2014. okt. 3. 15:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

Érdekes a cikk, mert a hónap 30 napjából 25-öt a svédeknél vagyok. Úgy látszik, nekem egy másik arcát mutatja az az ország, éspedig azt, ahol a pénz jelen van, és használják is.

Az meg csak hab a tortán, hogy "annyira nincs készpénz itt", hogy a boltos a vásárlás után megkérdezi, hogy akarok-e készpénzt, miután fizettem a kártyámmal!

Olyan boltot még nem láttam, ahol nem tudok kp-val fizetni, persze ezt nem tartom kizártnak.

És folytathatnám....

2014. okt. 3. 15:54
 12/24 anonim ***** válasza:
az még 2-300 év, úgyhogy nyugi
2014. okt. 3. 15:55
 13/24 anonim ***** válasza:

# 11

én viszont olyat hallottam, hogy egy boltos nem "piszkolja vele össze a kezét"

[link] (a sárga bankkártya felett ír erről)

Most akkor mi az igaz?

2014. okt. 3. 16:00
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

Azért szeretek a politika rovatban publikálni, mert kétféle kérdező/válaszadó van: az országhatárt átlépni önerőből képtelen buta szerencsétlen, aki viszont Tudja, milyen a világ, és meg is mondja, és az a csendes intelligens többség, aki megy, de nem ír ide.

Szóval amikor valaki a készpénzt isteníti, annyira sötét ostoba keleteurópai, hogy teljesen értelmetlen foglalkozni vele.

Amikor betérnek ide látszólag világlátott megmondóemberek, akik igazolják, hogy igen, a nagyvilág olyan, mint itt keleten látod te szerencsétlen, megint csak torllokra bukkansz.

A magyaroknak valójában fingjuk sincs arról, mi történik a Nyugaton. Például készpénz, megújuló energia vagy szólásszabadság témájában. De ettől még a sötétje mondja a magáét.

2014. okt. 3. 16:06
 15/24 anonim ***** válasza:
82%

#13. Való igaz, hogy rengeteg kisboltban is van "páncélos"automata, így nem kell az apróval bajlódniuk.

Ennek azonban praktikus okai vannak, nem a kosz! Bizonyítottan több "retek" van egy papírpénzen, mint egy fémpénzen.

Jövőre újra lesz 2koronás érme is, ami eddig nem volt(volt, de régóta nincs forgalomban), vagyis direkt plusz problémát csinálnak maguknak a cikk szerint.

A parkoló automaták mind a mai napon működnek egy csomó helyen 5koronással, a nyilvános wc-k szintén.

Ezt a templomos dolgot meg fogom nézni, ez már-már az a vicces kategória, hogy a svéd koldus is kártyaleolvasóval lejmol!

2014. okt. 3. 16:09
 16/24 A kérdező kommentje:

Érdekes, amiket írtok, de a kérdés lényegére sokan nem válaszoltak, ez pedig a következő.

Támogatnád-e?

2014. okt. 3. 16:32
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Hat évig svéd cégnek melóztam, már volt ilyen hír korábban is - nem lett belőle semmi. Tény, hogy Svédországban gyakorlatilag a vécés néninél is lehet kártyával fizetni, de nem szűnik meg a készpénz.

Nem támogatnám. Könnyebben ellenőrizhető lenne az ember, a hatalom egyet gondol, és ráteszi a kezét a megtakarításaira, nyomon követheti minden vásárlásunkat, bevételünket, anyagi helyzetünket, ez nekem nem tetszene.

Majd még jön a sokat emlegetett chip a bőrünk alá a végén.

2014. okt. 3. 16:39
 18/24 anonim ***** válasza:
Hát lenne hasznos oldal az biztos, de engem vhogy boldoggá tesz az amikor pénzt látok nem pedig egy monitoron számokat. Szeretek fogni pénzt és nem szeretném ha látnák h mire költöm a pénzem mert így kb mindent meglehetne nézni, de egyébként ha ezeket kivennék jó dolog lenne.
2014. okt. 3. 17:18
 19/24 anonim ***** válasza:

a társadalom megfigyelése egy kétélű kard. az emberk annak tükrében fognak dönteni, hogy a személyi jogaikat vagy a feketegazdaságot tartják rosszabbnak.

cserekereskedelem mindig is lesz, hamisan számlázni is könnyen lehet, kiberbűnözni mégkönnyebb, kátyát is el lehet lopni, tehát nem valódi megoldás, legfeljebb arra jó, hogy a banki alkalmazottak röhögjenek rajtad, hogy 3.jára vezsel idén vibrátort.

2014. okt. 3. 18:03
 20/24 anonim ***** válasza:

#5:

Évi 6500 forintot fizetek kártyadíjnak. És nem, a bankok nem ellenségek, de nem is hülyék - ha mindenki csakis kizárólag bankkártyával fizetne, akkor ez nekik egy csomó plusz munka lenne, ráadásul még a mainál is kedvezőbb pozícióból diktálhatnák a szerződési feltételeket. Nyilvánvalóan megemelnék a díjakat, nem is kicsit. Ez nem ellenség vagy nem ellenség, hanem józan ész kérdése. Hülye lenne az a bank, amelyik nem csinálja. Márpedig nekünk ez a legkevésbé sem hiányzik, így is épp elég sokba van nekem a bankszámlám.

2014. okt. 3. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!