Fideszesek! Ti bánnátok, ha orbán diktatúrát vezetne be?
Én egy fideszes vagyok.
Nem örülnék neki, de nem volt jobb lehetőség, ezért szavaztam rájuk. (sokkal inkább az ellenzék ellen szavaztam)
A liberálisokat utálom, a 3 részre szakadt, országot 8 évig tönkretevő mszp-t nem lehet komoly pártként kezelni, a jobbiknak meg annyi a terve hogy irtsuk ki a cigányokat... nincs egy normális párt ebben az országban.
1. A demokratikus választások eltörlésére gondolsz?
Szerintem általában azt mindenki bánja. Bár a demokratikus rendszer nagyon könnyen meghackelhető: azaz hiába vannak választók még se az ő akaratuk, érdekük érvényesül.
Sokféle módon bekövetkezhet ez:
- egyik módja a választasokon induló pártokat pénzelik alapítványok, ezeket gazdag emberek támogatják utána el fogják várni a politikusoktól, hogy tegyék a pénzért azt ami a támogatóik hosszútávú érdeke
- a kormányon lévő többség úgy módosítja a szabályokat, hogy az némileg vagy teljesen kihátrálást jelent a demokratikus rendszerből (lásd Hitlerék története)
- egy másik állam (jellemzően titkosszolgálata) avatkozik be a rendszer működésébe. Az egyik ilyen módszer, hogy jó előre információkat gyűjtenek akár tömegekről akár polizikusokról, esetleg olyan szándékosan állított csapdát állítanak neki, ami ha később kitudódik az a politikus karrierjének végét jelenti. Utána ezzel vagy zsarolják vagy ha el akarják távolítani a bizonyítékul szolgáló felvételeket átadják a sajtó megbízható munkatársainak, akik már egymásnak adva a hírt a pllitikus bukását eredményezi. (Pl lásd Ausztria)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!