Lehet a Sumer-magyar rokonságban ráció?
Biztosan hallottatok már arról, hogy mi valójában nem is a finnugoroktól származunk, ezt csak a Habsburgok találták ki és taníttaták velünk, hogy ne lázadjunk. Én ugyan nem értek ehhez, sem a nyelvrokonsághoz, sem pedig egyéb pl biológiai rokonságra, nem vagyok sem nyelvész, sem biológus, csupán egy fizikus, de annyi dolgot olvasni erről szakértők tollából, hogy az ember megfontolja ezt a lehetőséget is.
Márton Veronika sumérológus beszél http://www.youtube.com/watch?v=YFD5PXLSHjo
Jajj, ekkora dőreségeket ritkán hallani:
"Szerintem, ha két vagy több nép rokonságáról beszélünk, akkor genetikai rokonságról hülyeség beszélni"
"Mitől nép egy nép? Hitler és a hozzá hasonlók szerint a vértől." "Tehát ez a genetikai, vérrokonság dolog úgy, ahogy van, hülyeség."
Gondolom minden gyerek álma, hogy a szülők egy szép napon bejelentsék neki, hogy bocs, de örök befogadtunk és a szüleid alkoholisták, akik intézetbe adtak téged kisbaba korodban.
Vagy egy férj, akivel a feleség közli, hogy bocs, de a gyerekeid a postástól vannak.
Sebaj, majd jön a 3-as kommentelő és megvigasztalja őket, hogy a genetika semmit sem ér.
Már elnézést, most a hármas kommentelő szemében én leszek a hitlerista náczitrappista, de én jobban szeretem a szüleimet, testvéremet, unokatestvéreimet, mint a szomszédot, akivel nem vagyok rokon.
Sőt, karácsonykor a hozzátartozóimnak veszek ajándékot, nem a sarki fűszeresnek. Iszonyat náci vagyok.
Ha neked ennyire nem számít a vérségi kötelék, sőt tagadod annak meglétét, akkor ezentúl a rokonaidnak szánt karácsonyi ajándékot postázd nekem, privátban megadom a lakcímem. :)))
Ja, és beszéld meg az uralkodó dinasztiákkal, hogy nem fontos a trónöröklési rendben a vérség.
És a polgári törvénykönyvet, büntetőtörvénykönyvet is módosítani kell.
A vérségi alapon szerveződő skót klánokkal, székely-magyar nemzetségekkel is egyeztetni kell...
Van itt teendő, dögivel. :)))
Én egy személyes élménnyel szeretném alátámasztani a sumér-magyar kulturális rokonságot. Először járva a lindoni Brithish Museum-ban a sumér termet az oldalbejárat felől közelítettem meg, így nem láthattam a kíírást. A motívumok alapján az ugrott be , hogy jé, magyar terem is van?! Mikor beértem akkor olvastam el a táblákat.
A Nimród név is összeköti a két kultúrát.
A finnugor nyelvrokonságról azt gondolom, hogy tényleg a Habsburgok által kreált ideológia, nekik akkor politikailag erre volt szükségük, és akik felállították az elméletet nem is beszéltek magyarul.
#3-as vagyok, a #11-re reagálnék, ha már megtisztelt azzal, hogy hülyének néz :D
Na szóval, sztem te nagyon félreértettél valamit, mert én sehol sem írtam azt, hogy az emberek között nem számít a vérségi kapcsolat. Hol tagadtam ezt, másold már be nekem azt a mondatot!
Én csak azt fejtegettem, hogy mivel manapság nincs "tiszta faj", azaz vérségi alapon homogén nemzet, ezért kár is vérségi alapokon rokonítani össze-vissza a népeket. Erre azt a példát hoztam fel, hogy pl. a román, az olasz, a spanyol, a francia, a portugál is nyelvileg rokonítják egymáshoz magukat, és nem genetikai kapcsolatok alapján. Azaz a népek rokonságánál jobban számít a nyelvi hasonlóságtudat a leszármazástudatnál.
Olyat sehol nem írtam, hogy ne adjunk a gyerekünknek karácsonyi ajándékot meg stb... Nem is értem igazából, mi bajod van :D Légyszi, olyan dolgokat ne adjál már a számba, amikről nem is beszéltem, és ne skatulyázz már be valami balliberális zakkant nem tudom minek! Köszi :)
Üdv!
Nem vagyok nyelvész, nem vagyok genetikus és nem vagyok képzelgő, szépelgő sem. Magyar vagyok, magyar anyanyelvvel és magyar identitás-tudattal. Szerintem leginkább ez teszi magyarrá a magyart - a nyelve és az identitástudata.
Többezer év alatt a genetikai állomány jelentősen felhígul. A többezer évet úgy értem, hogy a Hunok, Szkíták, Avarok, Besenyők, stb. elött is voltak népek, csak nem tudjuk a nevüket és nem is tudunk olyan messzire genetikailag visszavezetni bárki mai élő embert. Ha találnának egy holttestet, ami mondjuk 4-5 ezer éves, talán a kormeghatározás még sikerülne, de a genetiaki anyag már régen-régen lebomlott. Viszont az antropológia segíthet ekkor, mert minden nagy rassznak eltérnek a csontjaik formái. Persze ez is csak akkor segít, ha egyben vannak a csontok, de simán lehet, hogy az is szétporladt.
Az elöttem itt járt válaszadók egy része jól rámutatnak, hogy genetikailag lehet, hogy nagyon kevés köze van a Magyarországon élőknek, az ide beköltöző Hunoknak, vagy egyéb népeknek. Viszont ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán semmi közünk nincs hozzájuk. Ha a vérünk 1%-a Hun vér, akkor már megéri kutatni a témát!
Érdekes egybeesések viszont vannak. Például a genetikánkban vannak olyan részletek, melyek csak másik két népnél találhatóak meg. Ezek a részletek nem mutációval, vagy bevándorlással jöttek létre, mert ez régebbi múltra vezet vissza. Egyik nép a Japán. A másik egy törzs, valahol Ecuadorban, amibe Móricz János botlott bele, miközben majdnem belehalt a dzsungelba. További érdekesség, hogy itt még a nyelv is mutat némi hasonlóságot: https://www.youtube.com/watch?v=habuGrHoHQc
A nyelvi rokonság megállapításánál persze figyelembe veszik a szavak hasonlóságait, vagy a grammatikát és mindenféle egyebeket. Viszont vannak, akik rámutatnak ennél sokkal többre. Egy nyelv rokon lehet egy másikkal, amiben egyáltalán nem hasonlítanak a szavak, és még a nyelvtan szabályszerűsége is eltér, de a nyelvet használva a gondolatok megfogalmazásának logikája összekötheti. Azt mondják, a magyar nyelvet beszélők máshogy gondolkoznak, mint a többi nagy nép. Ez így is van, máshogy pörög az agyunk, mert egy nagyon jó nyelvet beszélünk, ami "magyarázatot" ad! Ez a logika viszont fellelhető kisebb népeknél, mint a sumer is. Érdekes tény, hogy René Labat, francia sumerológus, a szótárában a cérnaorsó jelentésű ékjeleket úgy hangzósította, hogy "GURIGA". Hozzáteszem, nem tudott magyarul, de olyan szót kapcsolt a "csillag" szóhoz, ami így hangzik: "NOP, NAP". További érdekesség, hogy ami éjjel csillagnak tűnik az égen, az totálisan nem hasonlít a déli napra, sem a felkelőre, sem a lenyugvóra. Hogy lehet az, hogy csillagnak hívnak olyan égitestet, ami baromira nem hasonlít az éjjeli csillagra???
Viszont az etruszk nyelvvel is volt kapcsolatunk, mert találtak egy vázát, aminek alján a jeleket csak a székely-magyar rovásírással lehet elolvasni, értelmes szövegként. Etruszk nyelven az "Atya" szavunk "APA"-ként hangzik.
A kapcsolatot a török nyelvvel az "isa" szócska jelzi, ami nem "bizony", vagy "íme" jelentésű, hanem "JÉZUS" a török jelentése. (Google fordító is azt adja!) (Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isȧ, por ës homou vogymuk.) Továbbvíve az "isa" szót, keleten a legfontossabb szanszkrit nyelven írt tanítást "ISA UPANISAD"-nak hívják. Az "isa" további jelentése filippínó nyelven "egy", talán nem véletlen, hisz "EGY AZ ISTEN". Nem akarom senki meggyőződését leszólni, ezek tényszerű adatok és érdemes elgondolkozni, még ha nem is divat a gondolkodás mostanában...
A finnugor elmélet kb. 500 szó hasonlóságán egyezik, de ez nem azt jelenti, hogy nincs közünk hozzájuk, a Hun törzsszövetségnek a Szuomák is tagjai voltak, finnül "Finnország" "Suomi".
A magyar nyelvnek "károsodásai" is vannak, nyelvújításon és átszótagoláson is átesett, méghozzá német mintára. Szótagolva az "egyéniség" szóban a szótagoknak nincs értelme "e-gyé-ni-ség". Viszont ha másképp szótagolunk: "egy-éni-ség", mindjár értjük a szó pontos jelentését. Hasonló "játékokra" felhasználhatjuk a többi szavunkat is, akár akkor is, ha nem része a kanonizált nyelvészet-tudomány módszerei közé. A nyelvészetet a saját íze szerint csűri-csavarja a szavakat, úgy hogy a neki megfelelő értelem, vagy értelmetlenség jöjjön ki a végén.
Mindenki hozza meg a maga igazát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!