Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért dicsérik az emberek...

Miért dicsérik az emberek annyira Orbán Viktort?

Figyelt kérdés
A minap láttam egy posztot Orbánról és Obamáról és alatta a kommentek eléggé megosztoztak...Mármint én tudom, hogy Orbán tett pár jó dolgot az országé (rezsicsökkentés stb...) de ezek hosszútávon nem adnak az ember zsebébe pénzt. Érdekelne, hogy az aki "orbanista" mit lát annyira a Miniszterelnök úrban??? (Mert én semmi jót)

2014. szept. 25. 12:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%
Sok esetben fordul elő, hogy az emberek azért lelkesednek, aki kárt okoz nekik. Ez egy furcsa emberi tulajdonság, terjedőben, de még nem mindenki kapta el.
2014. szept. 25. 13:15
 2/18 anonim ***** válasza:
5%

Például vannak olyanok hogy sátánimádók..

[link]

Elkezdenek magyarázkodni a mesebeli gonosz mosdatására. Aki a gonosz. Ez egy mese nincs háttértartalom. Elkezdenek imádni egy gonosz lényt. Vagy ott egyszerű példának a star wars. Hány ember szereti az uralkodót meg dart vadert és hány szereti anakin skaywalkert? Mivel valahogy egy alapvető túlélő ösztön hogy ha nem tudod legyőzni csatlakozz.

2014. szept. 25. 13:33
 3/18 anonim ***** válasza:
44%

Ügyesen felépített személyi kultusz, politikai manipuláció.

Karakterkreálás. Az ellentettje a karaktergyilkosság, amikor egy adott személyt nonstop támadnak a médiában, lejárató cikkek, műsorok, plakátok, gúnyrajzok, hamis jelentések jelennek meg róla.

Magyarországon a legélesebb példa erre Orbán és Gyurcsány.

Megpróbálom hirtelen összeszedni a jelzőket. Orbán a jobboldal szentje, Gyurcsányra messiásként tekintenek a baloldalon. Orbán szélsőjobboldali fasiszta diktátor a baloldal, Gyurcsány pedig elmebeteg véreskezű tolvaj bűnöző milliárdos a jobboldal szemében.

Nemzetközi szaktekintélyek, kiváló külföldi (amerikai, izraeli) kampánytanácsadók dolgozták ki ezeket a terveket.

Az USA-ban évszázados hagyománya van a lejáratókampánynak, meg kell nézni egy elnökválasztást.

2014. szept. 25. 13:41
 4/18 anonim ***** válasza:
31%
Mert jobboldali,liberálisabb politikát folytat.Ami nekem különösen tetszik. Tetszik az is,hogy nem akar beengedni az országba minden jött mentet,aminek különösen örülök. Te sem örülnél,ha az utcákat lezárnák a muszlimok,mert "imaidő" van. Franciaországban konkrétan a saját szememmel láttam ezt a dolgot. Kilobbizott 8 ezer milliárdos támogatást az EU-tól. Szóval vannak pozitív dolgok. A rezsicsökkentés szerintem se egy nagy szám,de asemminél jobb. Sanyargatja a bankokat nagyon helyesen. Tudják hol a helyük. Szóval vannak jó lépései is.
2014. szept. 25. 14:07
 5/18 anonim ***** válasza:
74%
Az MSZP-hez viszonyítanak.
2014. szept. 25. 14:36
 6/18 anonim ***** válasza:
70%
Nincs más akit lehetne választani. A jobbikot ne is mondjátok.
2014. szept. 25. 14:56
 7/18 anonim ***** válasza:
51%
Hát én nem vagyok oda érte, nem is dicsérném, nem is rá szavaztam, de azt látom, hogy az ellenzékek nem igazán találnak rajta fogást. Én sem igazán tudok mire panaszkodni személy szerint, mert ami rossz volt, az már előtte is rossz volt, azóta meg nem lett sokkal rosszabb. Persze az is igaz, hogy jobb sem. A médiákat gondolom megvették és hát azokból ömlenek a dicsérő szavak, csupa jó dolgot hallani, talán ezek hatnak a kisemberre. A rosszat meg elhallgatják, elfelejtjük. De jobb is. :)
2014. szept. 25. 14:57
 8/18 anonim ***** válasza:
53%

#5-ös egy kicsit el vagy tájolva:

-"...nem akar beengedni az országba minden jött-mentet, ...": ha jól rémlik, ő találta ki, hogy azoknak a szegény határon túli magyaroknak adjunk már magyar állampolgárságot, ezzel kettős állampolgárok lesznek, milyen jó nekik. Gondolhatod, hogy nem szívjóságból találta ezt ki, hanem ezzel is növelte a "hálás" szavazók táborát. Emelett, minden jogot és kedvezményt megkapnak Magyarországon, csak éppen elfelejtenek ide adózni, mivel nem itt laknak. Érdekes, nem?

De tegyük fel, hogy ők megérdemlik, mert magyarok, stb.. Szerinted a kínaikkal miért olyan hűdeszoros a kapcsolata? És miért van itt ennyi kínai? A zsidókról nem is beszélve.

(Nem vagyok rasszista, ezek tények, és nagyon súlyos tények.)

-"Kilobbizott 8 ezer milliárdos támogatást az EU-tól": és abból vajon az ő és/vagy a haverjai zsebébe mennyi vándorolt? Arról nem is beszélve, hogy általában a tendereket tizedáron meg lehetne csinálni (tehát 10-szer annyit lehetne belőle építeni), mint amennyire kiírják.

-"A rezsicsökkentés [...] a semminél több": ez a világ legnagyobb parasztvakítása; az lehet, hogy te kevesebbet fizetsz a dolgokért, de a vállalatoknak egyébként is sok kintlévőségük van, amit nem tudnak behajtani, most még kevesebb lesz a bevétel, amit az esetleges fejlesztésekre, hibaelhárításokra és fizetésekre fordíthatnának. Vajon hány embert rúgtak ki a rezsicsökkentések óta?

Semmiképp nem nevezném pozitívumnak.

-"Sanyargatja a bankokat...": ezzel csak a megalomániáját éli ki, persze arról nem is beszélve, hogy pont, hogy a közember nem jár vele jól; vegyük sorra:

-bankadó: teljes egészében áthárították az ügyfelekre, sőt, talán még többet is kivetettek, így nem, hogy szegény bankoknak fizetniük kell, hanem még nekik lesz több a bevételük.

-devizahitelesdi: rengeteg embert és családot tettek tönkre mind anyagilag, mind fizikálisan, mind mentálisan. Erre x év után visszakapnak párszázezer forintot. De elment a lakás, a kocsi, meg amire éppen felvették a hitelt. És az x év alatt nem kevés nyugtatókat szedtek ezek az emberek. A politikusok/gazdagok pedig csak azért vették fel a hitelt, mert tudták, hogy ezzel nagyonis jól fognak járni, mígy a közembernek semmi fogalma nem volt róla. Ráadásul a bankok még ezzel is bőven jól jártak, csak valamennyit vissza kell fizetniük.

Szóval el lehet dönteni,hogy ki járt jól és ki nem.

Még egy gondolat: orbán pont, hogy nem jobboldali, hanem baloldali politikát folytat; lassan már a szocializmusban fogunk újra kikötni, csak ott legalább mindenkinek volt munkája. Nem véletlen a Putyinhoz fűződő vonzalma sem.

Valaki egyszer leírta már, és nagyon igaza volt: "Orbánnak az az egy gondja volt a Kádár-korszakkal, hogy nem ő volt Kádár."

2014. szept. 25. 15:07
 9/18 anonim ***** válasza:
44%

# 8

Gratulálok,szépen kielemezted az írásom. De vajon önálló gondolat ebből mennyi volt? csupa baloldali maszlangot zúdítottál ide nekem, szó szerint idézve őket,és szó szerint idézve a hű baloldali netes hírportálokat.

Miért bajod az neked,hogy a határon túliak is kapnak állampolgárságot? egykoron ők is ide tartoztak hozzánk.

Majd ha lesz önálló gondolatod,és nem azt adod vissza magadból,amit a baloldal szó szerint elmond(mert teis szó szerint idézted őket) akkor majd gyere vissza.

2014. szept. 25. 15:21
 10/18 anonim ***** válasza:
4%

Egyébként ha origo-ra gondolsz, kb 5 ember nyomja azokat a kommenteket csak, mint pl jarek, meg mocsári troll..

Némelyiknek még második acc-ja is van.

2014. szept. 25. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!