Egyetértetek velem?
Nem lenne jobb, ha Magyarországon is fejlett gondolkodásmód lenne? Pl. két intézkedés, ami a mi országunkban hőbörgést eredményezne, pedig olyan jól működő országokban, mint Svájc, működik!
A prostitúció legális lenne, amennyiben az ember kiváltja az engedélyt, rendszeresen egészségügyi ellenőrzésen vesz részt, van betegbiztosítása és természetesen rendezi az adóit. Az elv: prostitúció mindenképp létezni fog, akkor legyen szabályozott keretek között.
Hasonló a droghasználat, a nagyobb városokban lennének drogfogyasztási pontok: ez annyit jelentene, hogy biztonságos és tiszta keretek között fogyaszthatják a drogosok a kábítószerüket, ha rosszul lesznek, orvosi segítséget is kapnak. Az elv egyszerű: halott drogost nem lehet leszoktatni, és visszavezetni a társadalomba, (ahol majd természetesen növelni fogja a magyar GDP-t).
A prostitúció vagyis a kuv_kodás nagyon is elítélendő, nem támogatandó és legalizálandó.
Milyen példát mutatna az a gyerekeknek?
Azt sugallná, hogy ugyanolyan normális "szakma" ,"foglalkozás", mint mondjuk a fodrász vagy a kozmetikus.
Pedig a prostitúció egy alantas, női nemet megalázó, gusztustalan "foglalkozás".
1, Nem, azért van prostitúció mert nincs eléggé Magyarországon szabályozva, Svájcban meg azért, mert libsizmus van.
2, Nagyon jó, nagyon jó, a drogost ahelyett, hogy leszoktatnánk, otthagyjuk a depresszióban, és még finanszírozzuk is neki a 'cuccot'. A legtöbb drogról nem olyan nehéz leszokni, rehabilitáció és pszichológus mellett.
Gondolkozzatok már racionálisabban... Egy ilyen beteg világban akartok élni?
.
.
.
Ja, itt mindenki libsi, nem szóltam...
A prostitúció utálatát sose értettem, az csak szex, a tetejébe úgy, hogy mindkét fél beleegyezik, csak éppen az egyik pénzt kap. A legalizálása viszont más kérdés, egy alapvetően keresztény értékrendre épült ország sose fogja legalizálni, pláne, ha úgy hívják Magyarország, ahol még mindig valahogy a 3 T érvényesül, hiába szedtük már le a vörös csillagot mindenhonnan.
A drogfogyasztás szintén más. Általában 5 dolog miatt büntetik a drogosokat: fogyasztás, birtoklás vásárlás, eladás és előállítás. Ebből az első hármat dekriminalizálni kéne, a másik kettőt meg állami monopóliummá tenni. A drog alatt én a marihuánát értem, a tévhittel ellentétben nem okoz halálos függőséget és nem is kapudrog, minden más számomra marad a tiltólistán. Az USA több államában mér régóta legális és nolám, mégsem mentek tönkre a fránya drogosok miatt és valahogy még mindig egy vezető szuperhatalom. Persze Magyarországon ez se lehetséges, mert az átlag polgár buta, mint egy zsák virágföld és a tetejébe tanulni se akar. Amúgy nem tudom, hogy láttak.e már egy befüvezett embert? Az ül egy helyben és azon gondolkodik, hogy miért van köldöke és nem is nagyon mozog, ellenben egy részeg emberrel, aki szétver mindenkit, vagy tömegkarambolt okoz, mert úgy érzi, hogy mindjárt elgurul a feje.
A prostitúcióba még senki sem halt bele, én támogatnám a legalizálását, de akkor legyenek újra "piros lámpás" házak, és a "nénik" ne az út szélén dolgozzanak. Egyrést zígy valóban ellenőrízni lehetne őket, és az erkölcscsőszöknek sem kellene aggódniuk, hogy mit lát a gyerek (mondjuk ma az internet korában...)
A drogfogyasztás viszont egy teljesen más kérdés, közhely, hogy mindenki azzal rombolja az életét amivel akarja. A gyakorlatban ez ellenben nincs így szerencsére.
Viszont rettentő álszent dolognak érzem, hogy a drogfogyasztás ellen küzd az állam miközben az alkoholfogyasztást még reklámozza is! A dohányzást legalább látszat szintjén próbálják visszaszorítani, de az, hogy közben évente több ezer ember hal meg, és még több élete megy tönkre az alkohol miatt affelől nagyvonalúan hallgatunk. A legveszélyesebb drog épp emiatt az etil-alkohol, de sajnos ennek a fogyasztása társadalmilag elfogadott deviáns viselkedés.
Nem is tudtam, hogy még létezik ennek a közel sem létező pártnak szavazóbázisa a kérdező személyében. A prostitúció és a szabad droghasználat annyira nem fér össze egymással ideológiailag, hogy csak az SZDSZ programjában tudtam volna elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!