Azok akik éjjel nappal okoskodtak hogy a jobbik 25% felé nem kerül most mit mondanak?
26%-on vannak, és nem igaz az hogy 1% ide vagy oda, azért 1% mégis több tízezer ember. Annyira biztosan verte a mellét egy csomó mindenki hogy az akkor sem lesz 25% felett, de most átugrotta a ,,bűvös'' 25 öt.
A közvélemény-kutatók eddig mindig egész pontosan megjósolták a választások eredményét.
Persze értem én, hogy csak akkor lehet hiteles egy statisztika ha tetszetős, amit mutat...
A parlamenti választásokon a közvélemény kutatók a Jobbiknak 19-23 százalékot jósoltak és kaptak 20 százalékot.
Szóval, +-2 százalékot tévedhetnek.
A véleményem az, hogy a Jobbiknak még fejlődnie kell.
Azt látom, hogy cserélik le a Zagyva féle embereket és rakják helyére a magasan képzett fiatal, diplomásokat, de kicsit fel kellene pörgetni.
26 százalékkal nem lehet választást nyerni, ehhez még +10 ,de inkább 15 százalék kellene....
Emellett a Jobbik szavazói nem tömörülnek tömbökbe, mint a szocik, Fideszesek, hanem szét vannak szórva.
Ezért jóval nehezebben tudnak egyéni választókerületet, illetve önkormányzati választást nyerni.
Csak, hogy kicsit hűtsek az itt hozzászólók kedélyén másik közvéleménykutató
Ez frisebb mérés 17%-os Jobbikkal, 1000-es mintánál 3-4%-ot simán lehet tévedni, tehát lehet, hogy az első közvéleménykutató túl, az Ipsos meg kicsit alulmérte a pártot, a lényeg a Jobbik nem táltosodott meg.
Bár tudom én is csak egy libsi vagyok, amiért megpróbálok rajongás helyett ésszel hozzáállni egy ilyen közvéleménykutató méréséhez.
Érdekes amúgy az elmúlt négy évben szinte minden jobbikos arról beszélt, hogy szeretett pártjukat szándékosan alulmérik/meghamisítják az eredményt, most meg a közvéleménykutatók lettek az istenek, pedig ez az eredmény gyakorlatilag nem jelent javulász a OGY-választáson elért eredményhez képest.
Meg nem utolsó sorban parlamenti választás mikor is lesz legközelebb?
Na majd 2017 szeptemberétől lesz érdemes olvasgatni a közvéleménykutatók méréseit.
Megtörik majd a fényük előbb-utóbb, pont úgy, mint ahogy a MIÉP-pel történt anno. Aztán majd alakul a megszűnő Jobbikból egy új szélsőséges párt, és folytatódik az ördögi kör.
Be kéne tiltani ezeket egyszer és mindenkorra, erőszakkal nem lehet megoldani egy ország problémáját, ahogy ők hiszik. Polgárháborút hoznának csak nekünk Magyarországra, nem szebb jövőt.
Ez csak egy statisztika.Kb 50%ban lehet igaz,vagy még annyira sem.De ha esetlegesen igaz is a Jobbik százalékos ugrása a lényeg az,hogy egyedül nem tudná leváltani az Orbán kormányt még mindig.
Ha most tegyük fel MSZP áll 17% körül és DK lazán kapna 5-6%ot ,Együtt PM is nagyjából annyit kapna,akkor is a bal oldali összefogás verné még mindig a Jobbikot.
Mellesleg nem tudom emlékszel e rá,hogy Ep választásokon százalékosan a DK 9%ot kapott,Együtt PM asszem 6% körül.Szóval azok a pártok is erősödtek.Egyedül MSZP stagnál,de nekik is van kb 15% vagy még több biztos szavazójuk...
MolotovPunk
"Ha most tegyük fel MSZP áll 17% körül és DK lazán kapna 5-6%ot ,Együtt PM is nagyjából annyit kapna,akkor is a bal oldali összefogás verné még mindig a Jobbikot."
Igen, csak ha nem figyeltél volna, arról volt szó, hogy a Jobbik támogatottsága már az ÖSSZBALOLDALT is meghaladja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!