Magyarországon miért nincsenek sztrájkok?
Sem a vasutasok, sem a buszosok, senki nem sztrájkol.
Pedig lenne miért.Főként magasabb fizetések, normálisabb munkakörülmények, normálisabb munkakörnyezet.
A magasabb fizetés nem repül az emberek szájába, ki kell menni az utcára és tüntetni, sztrájkolni érte.
Mert van Fidesz, Orsós és rezsicsökketís.
Az emberek full be vannak etetve ezzel a "jajdejó, hogy demokrácia van!"-nal.
A szocik alatti sztrájkokat a Fidesz szervezte.
Ma nincs, aki megszervezze és a szakszervezeteknek joga sincs már hozzá.
Vasutas sztrájk szinte minden évben van.. Vagy valami ünnepekre teszik ki a sztrájkot (tavaly vagy tavalyelőtt halottak napján volt) vagy akkor van sztrájk amikor érettségi vizsga van. Volt rá példa.
Sztrájkolnak a BKV-ok is.
Én igazából két nagy sztrájkra emlékszem nagyon, mert a részese voltam. Mindkettő sok-sok éve volt már. AZ egyik amikor Budapesten taxis sztrájk volt. Akkor a mentősök-tűzoltók és rendőrökön kívül nem tudott senki közlekedni kocsival.. Emlékszem még fiatal lányként vittük le a kávét, teát, szendvicset az ott rekedt taxisoknak..
A másik sztrájknál már dolgoztam, akkor meg a parlament előtt sztrájkoltak. Akkor a parlamentben dolgoztam (közalkalmazott voltam) és az ablakból figyeltük, hogy literszám öntötték a csatornába a tejet..Nagyon sok ember volt ott..Szóval szokott lenni sztrájk ha szükséges..
Ne haragudj kedves 9-es válaszoló, de kevered a szezont a fazonnal, amit a taxisok csináltak az a taxisblokád volt, lényegében véve ez egy nagyon durva demonsráció, ami már túllépett a törvényesség határain, a tejöntögetés a parlament előtt pedig egy klasszikus demonstrációs forma.
Vasutassztrájk pedig utoljára 2010 elején volt, ha jól emlékszem, az elmúlt években nem, fenyegettek vele, de végül mindig megállapodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!