Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van olyan ország ahol sorkötel...

Van olyan ország ahol sorkötelesség van?

Figyelt kérdés
Hol? Mennyi idő ez?
2010. jan. 19. 19:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
A fejlett európai országok közül Németország és Svájc két híres példa. Viszont sok harmadik világbeli országban van, pl. Kína, Izrael, Irán stb.
2010. jan. 19. 19:17
 2/16 anonim ***** válasza:
76%

a legtöbb helyen van

[link]

ott egy térkép, hol van sorkötelesség

2010. jan. 19. 19:21
 3/16 anonim ***** válasza:
44%
Németország igen, még Hitler vezette be
2010. jan. 19. 19:24
 4/16 anonim ***** válasza:
70%

"Viszont sok harmadik világbeli országban van, pl. Kína, Izrael, Irán stb.

"

ezek körül egy sem 3. világbeli :D ezek fejlett, gazdag országok.

2010. jan. 19. 19:31
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

"ezek fejlett, gazdag országok."

Voltál már ezekben a "fejlett, gazdag" országokban? :)))

2010. jan. 19. 19:33
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! 19:21 Neked is! Érdekes a dolog. Ahogy elnézem a fejlettebb országokban nincs, gondolom ott a magas technika van helyette. Kivéve nálunk, ahol se kiképzés, se technina nincs. Fiúk nektek mi a véleményetek errő?

Kell egy országnak vagy nem? Azt gondolom h egyénileg kényelmi szempontból sokan ellene vannak. Ti mit gondoltok erről? Félelem, kihívás, vagy felelőségtudat nektek ez?

2010. jan. 19. 19:41
 7/16 anonim ***** válasza:
47%
Én még 1,5 évig voltam sorkatona,de én örülök hogy már nincs.1,5 évet elvettek az ember életéből,addig fizetés nélkül kellett tengődnöd családi segítséggel,mert a zsold akkor havi 500 forint körül volt,fizetésem meg mielőtt bevonultam 6 ezer forint.És semmi értelme nem volt halálra untam egy idő után magam,és csak híztam-híztam.Jobb hogy nincs!
2010. jan. 19. 20:03
 8/16 anonim ***** válasza:

"Ahogy elnézem a fejlettebb országokban nincs, gondolom ott a magas technika van helyette."

Hát én azért Németorzságot meg Svájcot a fejlettebb országhoz sorolnám, pedig ott VAN sorkötelesség MEG technika is.

2010. jan. 19. 20:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Én már szerencsére nem voltam sorkatona, de apám még volt. Ő azt mondta, hogy az egésznek semmi értelme nem volt, mert azontúl, hogy nem csináltak semmit, ha kellett volna, akkor se nagyon tudtak volna. Konkrétan azt mondta, hogyha minket akkor (80-as évek eleje) megtámadott volna valaki, akkor ezt az országot csak a szovjet hadsereg védte volna meg, mert mi magunkat már akkor se lettünk volna képesek megvédeni. Én az egésznek semmi értelmét nem látom, egyszerűen nézzük csak meg a sorköteles Magyar Honvédség eredményeit, vagy egyáltalán, hogy mikor nyert magyar hadsereg saját erejéből utoljára háborút(talán Mátyás király idejében), és rájövünk, hogy az egésznek semmi értelme nincs.
2010. jan. 19. 20:23
 10/16 anonim ***** válasza:

Magyar Honvédség eredményeit, vagy egyáltalán, hogy mikor nyert magyar hadsereg saját erejéből utoljára háborút(talán Mátyás király idejében), és rájövünk, hogy az egésznek semmi értelme nincs.

a magyar honvédség utoljára eredményt akkor mutatott mikor a második világháborúban önerőből visszaszereztünk főleg magyar lakta területeket

mátyás király idejében nem volt magyar honvédség akkoriban mátyás híres fekete serege volt főleg zsoldosokból

2010. jan. 19. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!