Hová "tűntek" a balliberális szavazók?
2002-ben az MSZP-re 2 361 983 fő voksolt, míg az SZDSZ-re 313 084 fő, ez összesen: 2 675 067 fő.
2006-ban az MSZP-re 2 336 705 fő voksolt, míg az SZDSZ-re 351 612 fő, ez összesen: 2 688 317 fő.
A legutóbbi, 2014-es országgyűlési választáson a Kormányváltók (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) nevű balliberális formációra 1 290 806 fő szavazott, s ha a baloldalhoz vesszük az LMP-t, az további 269 414 fő, ami így összességében 1 560 220 fő.
Hová tűnt az a további 1,1 millió ember, aki 2002-ben és 2006-ban még balliberális pártra szavazott? "Kivonultak" a politikából? Más pártra/oldalra szavaznak?
Elmentek négereket menteni Afrikába.
De azok megették őket, ám előtte jól AIDS-esre lettek erőszakolva.
Bár, ha jól tudom, ők szeretik a homulást, akkor meg gond egy szál se.
Ismerőseim közül voltak az SZDSZ-re szavazók. Ezt figyeld : Ők csak azért szavaztak rájuk, mert útálták a 2 nap párt acsarkodását !!!
Rájöttek, hogy az SZDSZ elad mindent, így az LMP-re voksolnak ma.
Szerintem sok "MSZP-re szavazó" valójában "FIDESZ ellen szavazó" volt. Nem nevezném őket (engem ;-) balliberálisnak.
Aztán jött Fletó és elk.rta. Nem is kicsit; nagyon.
Nem maradt alternatíva. (Jó, tudom, a Jobbik...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!