Most akkor melyik nyelvet érdemesebb tanulni nekünk magyaroknak?
Jelenleg(még) az angol világnyelv,még ha némileg veszített is a dominanciájából,a német az leginkább itt Európában erős.Azt is mondják,hogy lehet hogy nem ártana ismét elővenni az orosz-nyeltankönyveket,de volt aki a kínaira,s az arabra tette le a garast. Ajánlották a cigány(lovári) tanulását is,mondván,hogy itt közép-kelet,és délkelet-Európa nagyrészén úgy legkésőbb száz éven belül a cigány nyelv és kultúra lehet majd a meghatározó,de volt aki a jiddist,s a hébert propagálta nekem.
De hallottam olyan benyögéseket is,hogy nekünk magyaroknak a szomszédos országok nyelveit kell(ene)jobban,mert ha esetleg feloszthatják az országot,akkor legalább ebből ne legyen gondunk.
Egyébként is rokkantnyugdíjasként már letettem arról,hogy valaha külföldön fogok dolgozni,nos nekem ki mit ajánlana megint????
Kedves 14. a 13. vagyok
Tudom, hogy a magyar volt az ősnyelv és ezért mondom, hogy átadtunk egy csomó mindent minden kultúrának sőt...
Például mondjuk, hogy a nyelvünket a finnugoroktól vettük ez nem igaz, mert arra is mentek magyarok és keveredett a nyelv tehát valamilyen szinten mi adtuk át így értettem.
Az még hihető,hogy a mai magyar nyelv őse lehetett az egyik legősibb beszélt nyelv valamikor a földön,de mi a bizonyíték,hogy az összes ma ismert,s ma is beszélt nyelvnek is az lehetett az alapja?
Nem túlzás ez egy kicsit?
Hol vannak az ezt megdönthetetlenül,s támadhatatlanul,megmásíthatatlan bizonyítékok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!