Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetem - politika?

Egyetem - politika?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes egyetemen belül kialakítani egy politika pártot?

Engem mindig is érdekelt a politika, csak sajnos egyetlen párt sem képviseli az én elképzeléseimet. Gondoltam rá, hogy most októberben indulok független jelöltként a kerületünkben, de mégis úgy gondoltam, hogy még túl fiatal vagyok. (19 éves) Most egyetemista vagyok, bár nem igazi politikus szakon, hanem mérnök informatikus, ami talán kicsit hátrány. Na szóval arra gondoltam, hogy más diákokat is beszervezek magam mellé, pl. közgazdász, jogász, tanár, történész hallgatókat és együtt csinálnánk egy pártot. Utána természetesen terjeszkednénk, illetve felvennénk a kapcsolatot más egyetemek hallgatóival is. Ha 2018-ban indulni szeretnénk, már most el kell kezdeni, mert a programok kidolgozása nem 1 nap, hanem évek + megismertetni magunkat sem kis idő.

Szerintetek belefogjak?

Lenne rá igény?

Valami jó tanács!

Előre is köszönök minden választ, tanácsot és kultúráltan megfogalmazott kritikát.

2014. szept. 6. 22:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is hasonlón gondolkozom már évek óta, bár én még nem kezdtem el az egyetemet - jogra fogok menni. Ellenben én nem feltétlen pártra gondoltam, hanem akár csak egy nemzetközi szervezetre, amely megteremti azt a minőségű "termőtalajt" Európában, amin majd sikeresen létre lehet hozni olyan pártokat, amik azt az értékrendet képviselik, amit a szervezet.

Nagyon érdekelnének a nézeteid. :)

2014. szept. 7. 12:27
 12/13 anonim ***** válasza:
A Jobboldali Ifjúsági Közösség(Jobbik) 1999-ben alakult az ELTE bölcsészkarán, Vona Gábor vezetésével, majd 2003-ban jegyezték be pártként, mára a legerősebb ellenzéki párt lett! ;)
2014. szept. 8. 23:09
 13/13 anonim válasza:
Miért hiszi minden egyetemista, hogy rengeteget tud és rettentő fontos? Gondolj már bele könyörgöm.
2014. okt. 1. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!