Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetem - politika?

Egyetem - politika?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes egyetemen belül kialakítani egy politika pártot?

Engem mindig is érdekelt a politika, csak sajnos egyetlen párt sem képviseli az én elképzeléseimet. Gondoltam rá, hogy most októberben indulok független jelöltként a kerületünkben, de mégis úgy gondoltam, hogy még túl fiatal vagyok. (19 éves) Most egyetemista vagyok, bár nem igazi politikus szakon, hanem mérnök informatikus, ami talán kicsit hátrány. Na szóval arra gondoltam, hogy más diákokat is beszervezek magam mellé, pl. közgazdász, jogász, tanár, történész hallgatókat és együtt csinálnánk egy pártot. Utána természetesen terjeszkednénk, illetve felvennénk a kapcsolatot más egyetemek hallgatóival is. Ha 2018-ban indulni szeretnénk, már most el kell kezdeni, mert a programok kidolgozása nem 1 nap, hanem évek + megismertetni magunkat sem kis idő.

Szerintetek belefogjak?

Lenne rá igény?

Valami jó tanács!

Előre is köszönök minden választ, tanácsot és kultúráltan megfogalmazott kritikát.

2014. szept. 6. 22:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mit változtatnál az országon,amivel jobbá tennéd?

Jó válasz esetén nyertél egy szavazatot. :D

2014. szept. 6. 22:26
 2/13 anonim ***** válasza:
És mivel keltenéd fel az emberek figyelmét? Mert az LMP is a szakértők bevonásával próbálkozik.
2014. szept. 6. 22:30
 3/13 A kérdező kommentje:

1,

Hát vannak elképzeléseim, de ezeket még ki kellene dolgozni, mert például lehet hogy az egyik elképzelésem kiválló, de ha teljesíthetetlen, akkor az az emberek megvezetése, amiből már elég volt. De például lehetne másolni más országok jó programjait is, ha azok működhetnek Magyarországon is.

2,

Emberek figyelmének felkeltése? Jó kérdés, hisz nem lesz sok pénzünk kampányra. Kezdetbeb egy jó weblap, egy facebook oldal és sok sok kezdeményezés, program. Például ha lenne egy jó törvényjavaslatunk, annak elfogadtatása miatt indított aláírás gyűjtés se rossz. Ha megvan a 200 ezer aláírás, azt a parlamentnek el kell fogadnia.

Amúgy ha megalakulnánk, 2018-ban egy 5%-os eredményre elég nagy esélyt látnék, hisz új párt, új arcok, fiatalok stb. szerintem elnyerné sok ember szinpátiáját.

2014. szept. 6. 22:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Sok sikert kívánok!

A lényeg,hogy igazak legyetek.

Elég volt a hazug bandákból.

14/f

2014. szept. 6. 22:45
 5/13 anonim ***** válasza:
Nyilván elsöprő igény van a százhuszadik "most semelyik sem jó, de mi jók lennénk, becsszó!" pártra. Hiába a szép szó, hiába a polgárpukkasztás, hiába minden, szinte semmi esélyed nincsen anyádén kívül bárkinek a szavazatát megszerezni. Lásd 4K és a többiek.
2014. szept. 6. 22:46
 6/13 A kérdező kommentje:

5ös pont hogy nem szép szó kell, mert abbólelég. Kell gy jól kidolgozott program, illetve az, hogy legyen a párt mögött néhány nagyobb megmozdulás, kezdeményezés. Kezdetben ez megteszi.

A 4k meg rossz példa, mert sok embert megnyertek először, csak utána kitalálták ezt a füves dolgot és a párt elhasalt. A kamupártokat meg ne vegyük ide, mondanom sem kell miért.

2014. szept. 6. 23:02
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem a fű miatt hasaltak el. Az átlagemberek nem tudtak az egész dologról, bp-n kívül főleg. Kevés volt a marketing - ne felejtsük el, hogy a szavazók jelentős része fél az internettől.
2014. szept. 6. 23:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, per pillanat a legnagyobb párt egy egyetemisták által alapított szövetség:

Fiatal Demokraták Szövetsége

Az ELTE jogi karán, a Bibó Szakkollégium néhány tagja alapította. Asszem szobatársak voltak Orbán, Kövér és Áder.

Most Áder a köztársasági elnök, Orbán miniszterelnök és Kövér az országgyűlés elnöke. A Fidesznek meg 2 milliós szavazótábora van.

Igen ám! De volt a háttérben egy Soros Gyuri bácsi és később néhány milliárdos támogató, akik a pénzükért cserébe természetesen valami viszonzást vártak.

Ha választást akarsz nyerni, akkor korrumpálódni kell. Rálépsz a bűn útjára.

Külföldi pénzek és érdekek irányítják a magyar politikát a háttérben.

Másik oldal a Jobbik (Jobboldali Ifjúsági Közösség), ami szintén egyetemista mozgalomként szerveződött, majd párttá alakultak és választáson indultak, ahol katasztrofálisan lebőgtek 2003-ban.

Majd jött 2006, Gyurcsány-ellenes közhangulat, a cigánybűnözés előretörése és ezt ügyesen kihasználva, egy vákuumot kitöltve léptek elő nagy párttá.

Mivel nincs mögöttük milliárdos tőke és médiamarketing, örökre megmaradnak második-harmadik erőnek, cserkészcsapatnak.

2014. szept. 6. 23:47
 9/13 anonim ***** válasza:

#8 nincs mögöttük milliárdos tőke? Putyin neked túl csóró?

Abban viszont igazad van, hogy új pártokra is "piaci igény" kell. Most nem igazán van ilyen szívóhatás.

2014. szept. 7. 10:26
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi köze Putyinnak a Jobbikhoz?
2014. szept. 7. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!