Bedőltetek a kormány adócsökkentési trükkjének?
Én először igen!Hű tök jó ,felemelte az alsó sávhatárt és még 1%-ot csökkentett is,na meg megemelte az adójóváírás határát és összegét.Király!!!Aztán elkezdtem számolni,persze miután eszembe jutott a szuper bruttósítás!
És máris nem örültem!Kiderült hogy kevesebbet kapunk majd mint eddig!!Mi például 1074 ft-tal.Ez nagyon komoly,így akarják maguk mellé állítani a sok kis embert.Sajnos nem mindenki számolja ki hogy menyit is fog kapni "adócsökkentés után"!!Azt tudom hogy el sem megyünk szavazni,MINEK!!!!!
Ha nem mész szavazni, akkor neked jó minden ahogy van, vagy neked mindegy mi lesz? Érdekes, mert azt írod nem jó. De nem is akarsz se ellene se érte tenni semmit. Átlagmagyar gondolkodás. Sajnos.
Mivel a fizetésem a szuperbruttósítások kívül nem változik, tavaly ráadásul minden hónapban ugyanannyit kaptam, így majd február elején kiderül mit is jelent ez az "adócsökkentés" és a "szuperbruttó". Így előzetesen nincs jó véleményem róla...
Itt mindenki könnyen megnézheti hogy őt hogyan érinti az adóváltozás.
Bruttó:134.657
levonás eddig :tb,nyugdíj.. össz.:22891
:Szja:12898(11340) adójóváírással csökkentve
Átutalt fizetés.98868 ft dec.31-ig
Bruttó változatlan:134657
levonás ezután:tb,nyugdíj.. össz.:22891
:Szja:14620(15100)adójóváírással csökkentve
Átutalt fizetés lesz:97146 ft
bocs 1722-vel kevesebb,mindez azért mert az szja-t a brutó bér 1.27 szereséből kell számolni,és ezt nem fedezi sem a megemelt adójóváírás,sem pedig a -1%(adókulcs)
Csak érdekelt ki mit gondol erről nem vita képp írtam ki a kérdést.
A [link] oldalon van egy bérkalkulátor a kalkulátorok résznél.
Én amikor a bépapírom kiszámoltam volt 10-20 forint eltérés de pontos volt.
Van 2009-es meg 2010-es kalkulátor is. Számold ki mind a kettővel ugyanazt a bruttót.
A 134.657 bruttóra 2009 végére 96.123 Ft jön ki 2010-re meg 97.793 Ft.
A Te bruttódra tényleg nem nagyon va különbség.
Viszont mondjuk bruttó 200.000 Ft-re 2009-ben 125.215 Ft jön ki 2010-re meg 137.920 Ft. Itt már jelentős különbség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!