Nektek is van ilyen vagy ilyesmi egyetemi professzorotok? Fideszes vagy Jobbikos lehet?
Ma találkoztam vele először, közgazdaságtant tanít.
Először azt hittem, hogy tök bunkó lesz, de aztán kiderült, hogy nagyon jó fej.
Teljesen antiliberális, utálja a liberális gazdaságpolitikát is, globalizmus ellenes,az USA-t is keményen kritizálja, meg azt mondta, hogy szerinte amit az utóbbi 150 évben felvilágosodásnak neveznek, az igazából elsötétülés.
Már rendszerváltás előtt is tanított,akkoriban többször is megfenyegették, hogyha nem hagyja abba a jobboldali propagandák terjesztését, akkor baj lesz.
"hogyha nem hagyja abba a jobboldali propagandák terjesztését"
Mondjuk legyen az jobb, vagy bal vagy akármilyen, TANÁROKNAK nem propagandát kellene terjeszteni, hanem a tananyagot leadni.
A politikának nincs helye az iskolában, legyen az bármilyen oktatási forma.
Elég szégyen a magyar oktatásra, ha egy professzor politizál.
Közgazdaságtant tanítson, de ne azt amit Orbán annak mond.
Teljesen mindegy, hogy melyik jobb vagy baloldal párti, nem szerencsés ha egy tanár politizál. Persze az egyetemen aktuális dolgokkal is foglalkoznak a tantárgyak, de a professzor nem nyilváníthat ilyenformán véleményt, főleg nem kivételezhet a diákok között.
A tanár dolga objektíven, mindenféle politikai/gazdasági irányzatot kielemezni és az előnyeit/hátrányait ismertetni. Ha te a liberalizmus eszméit kedvelnéd, akkor hogy éreznéd magad? Hogy a tanárod végig ostorozza a világnézeted, de te nem szólhatsz mert utána pikkelni fog rád??
Jó hír, hogy vannak a tanárok között is ilyen egészséges gondolkodásúak. Nekem is volt ilyen - egyetemi - tanárom, akkor még nem volt Jobbik, MIÉP - es volt. A pártpolitikát természetesen nem hozta szóba az előadásokon, de azért utalt rá, amikor tehette, mi az értékrendje. Én is csak egy MIÉP - es pártkiadványból tudtam meg, hogy indult a párt színeiben.
Egyébként nem egy magas beosztású, tehetős Jobbikost, vagy velük szimpatizálót ismerek. Próbálják úgy beállítani, hogy egy komolyan vehető értelmiségi csakis liberális vagy balos lehet, aki nemzeti radikális, az csak alul művelt, lúzer lehet, holott ez nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!