Miért rosszabbak a külföldi tulajdonú magyarországi cégek mint a magyar tulajdonú magyarországiak?
Mármint a mostanában divatos ideológia szerint. Hisz mindkettő Magyarországon tevékenykedik, itt gyárt, itt ad magyar embereknek munkát, megélhetést, ide fizet adót, itt forgatja vissza a profit egy részét fejlesztésbe.
Most az nem mindegy, hogy a profit fennmaradó részéből Karcsi gazdagszik, vagy Hans vagy John?
"Akkor ennyi erővel Németország egy idióta ország"
Csak a lakói szellemi fogyatékosok.
2: Szarból ők sem tudnak várat építeni. Megvették az ócska Matáv hálózatot és nagyon sokba kerülne mindent felújítani, így marad ez. Ha nem tetszik, akkor fizess elő a kábeltévéseknél.
Igazából én dolgoztam már magyar cégnél és német cégnél is. A magyar cégnél aláírtunk egy szerződést, amihez nem akarták tartani magukat és fenyegetőznöm kellett a munkaügyi bírósággal. Végül KÖRÜLBELÜL megkaptam a kialkudott fizetést, de a munka körülményei így is hagytak kívánnivalót maga után.
A német cégnél tiszta a környezet, a németek ránéznek a magyar vezetőkre és szólnak ha valami nincs rendben, a fizetést megkapom rendesen, pótlékokat is kapok, nem kell ingyen túlóráznom mint a magyar cégnél és jobban meg is vagyok becsülve. Sőt, még 13. havi bért is folyósítanak, amit nem sok magyar cég tesz meg tudtommal...
Értelemszerűen nem tudhatom, hogy mi a helyzet országosan, de az én tapasztalataim alapján inkább mennék külföldi céghez dolgozni, mint magyarhoz.
(Egyébként pedig megsúgom, hogy egy multi csak addig mehet el, ameddig a kormány engedi nekik. Ha veletek szarul bánnak a multinál, akkor azt köszönjétek a szakszervezetiseknek és a kormánynak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!