Mit a véleményed Imre Kertész legmagasabb szintű állami kitüntetéséről? Nagyon is helyénvalónak vagy végtelenül felháborítónak tartod?
"Énnekem már nincsen szinte semmi vágyam
Csak az az egy,hogy Imre Kertészt egyszer szájon vágjam"
Egyik sem, inkább nem értem.
Nekem nincs bajom Kertész Imrével (ha csak az nem, hogy általánosítva ír negatív dolgokat a magyarokról, ezzel együtt rólam is, ami fáj, mert én nem érzem magaménak azt a bizonyos inget).
Olvastam nem egy könyvét, elismerem, mint írót.
De ő maga mondta, hogy nem szereti, ha magyarnak titulálják őt, mert ő nem tartja magát annak, sokkal inkább gyökértelennek. Ezt is megértem.
Azt viszont nem értem, hogy a magyar állam ennek ellenére miért pont egy ilyen kitüntetéssel díjazza?
Egyszerű, mert egy zsidó. És manapság a zsidók olyan magas lovon ülnek, hogy ha pl. nem kap Kertész kitüntetést, akkor antiszemita az ország.
Egyébként a Sorstalanság egy csapnivalóan rossz könyv, a film is szar lett.
De nekem régen azt mondták, ha egy költő be akar futni, írjon verset Leninről. Az egyszerűen nem lehet szar, mert akkor maga Lenin a szar. Ugyanez zajlik ma is. Orbánék be akarnak nyalni a zsidó világuralomnak, mert ettől remélnek pénzt. De a zsidó azért zsidó, mert csak úgy nem ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!