Az Ország nagy része miért nem ment el szavazni?
Két házzal odébb volt a hivatal, ahol szavazni lehetett volna, szóval lustasággal nem vádolhatnak. Még mozgóurna is van...
Egyszerűen nem volt kedvem hozzá, mert mind egy tőből fakad és nincs ésszerű párt, akire szívesen rányomtam volna az ikszet. Most hogy önkormányzati választások lesznek és nem pártok indulnak (legalábbis nálunk) hanem egyéni jelöltek, erre el fogok menni, mert van értelme.
#12! Sokféle lustaság van. A fizikai, miszerint nincs kedvem pár száz (vagy bármennyi) métert menni, nyugodtan elhanyagolható. Ha ezen múlott volna, a részvétel 99,99% lett volna.
A lustaság annak végiggondolásában volt hogy mi a tét, kinek mi a felelőssége, és ki mit tehet. Óriási lustaságra vall, ha valaki azt mondja, nem érdekel a politika, nem lehet tenni semmit, mind csaló. Akit a politika nem érdekel, azon se háborodjon fel, ha megnyomorítja. Aki meg sem próbál védekezni a rossz ellen, az már a természet alaptörvényeinek is ellentmond. Aki mindenki csalónak nevez, az szándékosan félrenéz, nehogy valamit meg kelljen értenie.
Viszont egy biztos. Lehet nem elmenni, mindent egybemosni, mindenért mást kárhoztatni, de ebből az következik, aki tenni szeretne valamit, hamar rájön (mert ő gondolkodik), hogy nem érdemes másért harcolni. Elintézi, ami neki kell, a többi tegyen, amit akar.
# 14:
2006-ban megpróbáltuk, nem jött össze. Akkor el lehetett volna kergetni mindenkit és valódi ellenzéket hatalomra juttatni, akik nem a régi nagy öregek haverjai, ismerősei, rokonai. Akkor a nép nem élt a lehetőséggel, a meglévő szarból pedig nem lehet várat építeni.
Mivel sokan ezt már belátták, az értelmesebb és hasznosabb emberek külföldre menekülnek és vissza se néznek. Kb. 10 méterre volt a szavazóhelyiség, de ettől függetlenül fenntartom azt, amit a 12-es hsz-ben írtam. Ráadásul a két szaros vödrös hasonlat nagyon találó volt. Valahogy én is így gondolom...
De ha már itt vagy, akkor írd meg nekem, hogy mégis kire kellett volna szavaznom? A Fidesz egyértelműen leszerepelt. Az MSZP szintén bizonyította már, hogy alkalmatlan. A DK és a többi baloldali kezdemény szintén leszerepelt már más színben úgyhogy minek adnék így nekik esélyt. Az LMP gyenge és erőtlen; egy hiánypótló akármi csak.
A Jobbik mögött pedig pár ideológiai kuszaságon kívül semmi más nincs. Nem lennének képesek kormányozni, ráadásul tele van exkomcsikkal, volt fideszesekkel és Szegedi után még ki tudja, hogy kikkel. Te komolyan tudnál venni egy olyan pártot, amiben olyan emberek vannak akik a saját őseit is képesek szembeköpni a hatalomért és pénzért? Mert én nem. Ha ők hatalomra kerülnének valszeg folytatnák azt, amit a Fidesz-MSZP duett eddig alkotott.
A bizniszpártokról pedig inkább ne is beszéljünk. Nem érdemelnek egy szavazatot sem.
Majd ha ki lett minden komcsirokon, barát, haver, ismerős takarítva a politikai közéletből, akkor majd beszélhetünk választásokról. Addig meg inkább én is lelépek és külföldön kezdek új életet. Ott legalább nem röhögnek olyan pofátlanul képen, mint itthon. (a baj pedig az, hogy nagyon sokan vannak még akik így gondolják és ez demográfiai katasztrófához fog vezetni, ha már nincs most is nagy baj; akik pedig jó utat kívánnak, csak mélyítik a problémát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!