Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok a sztrájkhoz?...

Mit szóltok a sztrájkhoz? Miért jó nekik? , hogy az emberekkel kitolnak és akinek dolgozni kellene menni valszinleg nem tud.

Figyelt kérdés
Ha a cég nem enged miért az emberekkel tolnak ki? Ez lenne a megoldás? Ezt már többször csinálták és semmit nem értek el csak kárt okoztak! Ők meg vitatkoznak a Gaskó például vigyorogva nyilatkozott kár hogy ekkora hatalmat kapott!
2010. jan. 11. 22:55
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Szerintem meg rohadtul nincs joguk a sztrájkhoz. A sztrájk alapesetben a vezetőség és a tulajdonos ellen irányul.

De a BKV esetében az országnak jelentős károkat okoz, és elsősorban nem a rengeteg szmogra gondolok.

Szerintem ne lehessen sztrájkolni a közszolgáltatást végzőknek!

Legközelebb mi lesz? Sztrájkolnak az elektromos művek, és nem lesz áram? Vagy vezetékes víz nem lesz?

Vagy a kórházak sztrájkolnak, és meghalnak a betegek?

Sztrájkoljanak az ellenőrök!

Vagy a BKV vezetők, de akkor éhségsztrájkot!

2010. jan. 12. 22:43
 22/30 anonim ***** válasza:
Ne irjál már f&szságokat...,ellenőrök meg bkv vezetők sztrájkoljanak??Nah,nekik aztán semmi szükség rá..,de valószinű a most sztrájkolók se jókedvükből sztrájkolnak,mert éppen ehez van kedvük...,nézz utána kicsit,hogy miért sztrájkolnak és utána irogass agyas tóni:D
2010. jan. 12. 22:47
 23/30 anonim ***** válasza:
rengetegen nem értik a sztrájk lényegét,és a saját kellemetlenségüknél nem látnak tovább.szerintem még humánosak is,hogy ennyi járatot és metrószerelvényt elindítanak,én abszolút semmi járatot nem indítanák és a bérsofőröket sem engedném kimenni.
2010. jan. 13. 23:19
 24/30 anonim ***** válasza:
Egyébként én is egyetértek a sztrájkolókkal,mert pimaszságnak tartom azt a bkv-tól,hogy akik most sztrájkolnak az évek alatt kiharcolt juttatásokat(pulykapénz stb...),most a bkv a kollektiv szerződésbe már nem rakta be...!Úgyhogy abszolút támogatom,és ha már belevágtak akkor vigyék is végig a sztrájkot,hogy elérjék az eredményeket!!
2010. jan. 13. 23:40
 25/30 anonim ***** válasza:
kitartást az összes bkv-s sztrájkolónak veletek vagynk!
2010. jan. 13. 23:46
 26/30 anonim ***** válasza:
89%

Azért én három dolgot szeretnék hozzáfűzni:

1.) Remélem, akik itt támogatják a sztrájkot, véletlenül sem bliccelők. Ugyanis RÉSZBEN (a sokmilliós végkielégítések mellett) ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy ennyi a BKV-s sofőrök fizetése, és hogy nem nagyon kapnak pluszt. Ha kicsit többen vennének jegyet, talán nekik is több jutna, bár tudom, kicsit naiv feltételezés.

2.) Igazából teljesen mindegy, hogy kapnak-e a BKV-sok plusz juttatásokat vagy nem. Ugyanis az állam kipótolja a BKV hiányát. Ergo ha ők most kiharcolják a kedvezmények visszaadását, akkor vajon azt a pluszpénzt honnan fogják kapni? Majd emelik az adókat, áfát, vagy kevesebb jut az egészségügyre, oktatásra, sportra. Kaphatnak több pénzt vagy kedvezményt, de azt végső soron úgyis maguktól és tőlünk veszik el.

Itt a legfontosabb dolog, hogy felülvizsgálják a végkielégítéseket, meg a sokmilliós vezetői fizetéseket, meg az ellopott milliókat. Szerintem emiatt kéne inkább sztrájkolni!

3.) Nem értek túlzottan a közgazdaságtanhoz, de kíváncsi lennék, hogy vajon mennyi kárt okoztak ezzel az egyenlőre 3 napos sztrájkkal az országnak ill. az ország gazdaságának. Szóval tulajdonképpen ezzel is magu(n)k alatt vágjuk a fát.

Bár lassan kezdem úgy érezni, hogy ennek az országnak már úgyis mindegy. Itt az egész rendszer valahol nagyon alapjaiban el van cseszve, ez a pár milliós (pár tíz-, százmilliós) veszteség csepp a tengerben. Sajnos.

2010. jan. 14. 01:01
 27/30 anonim ***** válasza:
"kedvezmények visszaadását" inkább juttatások...
2010. jan. 14. 11:35
 28/30 anonim ***** válasza:
Grat, sikerült a válaszom leglényegesebb részébe belekötnöd.
2010. jan. 14. 12:27
 29/30 anonim ***** válasza:
Igen mert többek között e miatt is sztrájkolnak...
2010. jan. 14. 17:40
 30/30 anonim ***** válasza:

És mi az a hatalmas különbség a kedvezmény és a juttatás között?

Ja, meg azt azért számoljuk már hozzá, hogy 4 tagú család, és minden családtag ingyen utazik a BKV-n.

Mennyibe is kerül 2 felnőtt és 2 gyerek BKV bérlet?

Ezt azért adjuk hozzá a fizetésükhöz!

2010. jan. 15. 12:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!