Mennyi lenne szerintetek az országos átlag fizetés ha pestet nem számolnánk?
"Az azonban már érdekes, hogy egyedül a budapesti havi átlagkereset haladta meg az országos átlagot. A különbség óriási: a 240 ezer forintos országos átlagnál a budapesti átlag 70 ezerrel volt magasabb, és 310 ezer forintot tett ki.""Az országos átlagot mindössze három megye - Pest, Fejér és Komárom-Esztergom - közelítette meg 231-238 ezer forintos eredményével. Hat megyében - Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Békés, Somogy, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok - azonban a 200 ezer forintot sem érte el a havi átlagkereset.""Kevésbé éles, de még mindig jelentős eltéréseket mutatnak a KSH idei első negyedévre vonatkozó statisztikái is. A családi kedvezmény nélkül számolt nettó havi bér az első negyedévben Budapesten volt a legmagasabb, 194 ezer forintot tett ki, szemben a 151 ezer forintos országos átlaggal. A sort Nógrád zárja, ahol 107 ezer forint volt az átlag havi nettó."
Az országos 240 ezer, Budapesti átlagos 310 ezer és a lakosság 2 millió a 10 millióból arányt figyelembe véve, korlátolt matektudásom azt mondja, 222,5 ezer lenne az átlag Bp nélkül az alábbi egyenlet alapján:
(2*310+8*x)/10=240
x=222,5
Szerintem is 80 körül. Nem tudom hol élnek azok az emberek, akik 150 meg 200-kat irkálnak...le kéne jönni győrből meg pestről, aztán szétnézni pl szegeden, pécsen, nagykanizsán, békéscsabán, szentesen, kecskeméten....
Álomvilág.
Az átlagfizetés 150 körül van, Budapesttel. Nem tudom hol él az, aki országosan a 240-et mondta.
BP nélkül én olyan 100-ra tippelnék
"aztán szétnézni pl szegeden, pécsen, nagykanizsán, békéscsabán, szentesen, kecskeméten...."
nagykanizsán lakom, nettó 150-et keresek. ismerőseim között van pécsi, békéscsabai is, mind 140-170 közötti nettóval rendelkezik. az átlag fizetés nem azért van, hogy mindenki annyit keressen! remélem nem kell bemutatnom, mi is az az átlag!
7-es:
Nicsak, találtál 10000 emberből 2-t aki annyit keres? Gratulálok. Attól még a maradék 9 ezer 80-at keres.
Igazából tényleg medián kellene.
Na meg a másik, hogy mivel keresnek az "ismerőseid" annyit. 2312343254 diplomával 150 nettó égő inkább.
150 nettónak a minimálbérnek kellene lennie a mostani árakhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!