Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki számít arra, hogy lesz...

Ki számít arra, hogy lesz nyugdíja 30-40 év múlva? Ki miként készül az öregkorára? Mennyit raktok félre magánnyugdíjnak?

Figyelt kérdés
2014. júl. 24. 15:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
En ugy keszulok ra, hogy kulfoldon dolgozom. Itt ugyanugy gombokat fog erni majd az allami nyugdij (az itteni arakhoz visszonyitva), de bizom benne, hogy francia nyugdijbol Magyarorszagon el lehet majd azert elni valahogy.
2014. júl. 24. 15:32
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát én sajna nyugdíjról álmodni se merek, de elhiszem hogy hosszú évek/évtizedek után már nyugdíjba akar menni az ember :)

Remélem lesz nyugdíjam majd vmikor 2050 körül :D

Vagy legalábbis arra még megleszek :D

17/f

2014. júl. 24. 15:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha lenne miből félrerakni....
2014. júl. 24. 15:35
 4/12 anonim ***** válasza:

en is kulfoldon dolgozom, nekem az atlaghoz kepes jo nyugdijam lesz mert jol keresek, de azis keves lesz az akkori arakhoz. Vagyonfelhalmozassal keszulok, valosznuleg ingatlanokba fogok fektetni meg bankbetetbe.

Ha nyugdijas koromig itt maradunk, akkor tuti nem fogunk mar veglegesen Magyarorszagra koltozni, legfeljebb veszek majd ott egy nyaralot.

2014. júl. 24. 15:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tervezem, hogy havi 10ezret rakok félre 30 éves koromtól, egy takarékszámlára, plusz a párom is. 28 éves vagyok. Most is gyűjtöm a pénzt, de ugye leginkább most elszórakozzuk, elutazzuk stb. Nem bízom az ilyenekben, hogy magánnyugdíj, mert képes az állam, és azt is elveszi, inkább a saját bankszámlámon gyűjtöm (jó, ezt is elvehetik, de kisebb rá az esély)
2014. júl. 24. 15:41
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
pfffsz félrerakni? még örülök ha ételre futja,meg nem kapcsolják le a villanyt bakker,ez a szerencsétlen net is wifiröl megy.egyébként,ha ,magyaron húzom sokáig szerintem még a 35évet sem élem meg.Röviden,asszem elmondtam mindent.
2014. júl. 24. 15:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem számítok nyugdíjra. Nekem kell félretennem.
2014. júl. 24. 15:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Én nem rakok félre nyugdíjnak, vannak befektetéseim ebből a célból de nem egy dobozban gyűjtögetek 500-asokat mert abból semmi nem lesz addigra.
2014. júl. 24. 15:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazság szerint aki okos, az a következőt csinálja:

- feketén dolgozik, maszekol, fusizik

- az elsikkasztott adót, tb-t, ilyen-olyan nyugdíjjárulékot pedig félreteszi magának, vagy okosan fialtatja

Amit most a dolgozó befizet, azt azon melegében fel is éli a rendszer. Semmi, ismétlem, semmi nem marad meg belőle. Majd ha odajutsz, kapsz valamennyit az akkori dolgozók befizetéseiből. Figyelembe véve a korfát és a kivándorlást, erre számítani bizony lutri...

2014. júl. 24. 15:58
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát kedves kérdező az igaz, hogy itt csupa fiatalok kérdezősködnek, akiknek 30-40 év úgy tűnik mintha valami soha be nem következő örökkévalóság. Én kb 17 év múlva már nyugdíjba megyek. Anno 28 évesen bizony úgy gondoltam, hogy a napi költségekre ha elég a pénzem, nem fogok nagyon távoli jövőre gondolni. Szerencsére elég gyorsan felfogtam, ahogy majd ti is felfogjátok, hogy ez bizony nem távoli jövő. Az idő gyorsulva telik felnőtt korban. Sokkal de sokkal gyorsabban mint azt az ember elképzeli.

Dehogy a tárgyra térjek. Az alap nyugdíj mellet van egy kiegészítő nyugdíj alapom is. Önkéntes. Igaz ebben az évben nem teszek bele semmit de az elmúlt 1 évtizedbe évi 150 forintot tettem bele.

Emellett ingatlanokat vásárlok. KB 4 lakást vettem már amelyeket kiadok. Jelenleg a bejött pénzt visszaforgatom állagmegóvásra de nyugdíjban már nem fogom. Akkor csak kiveszem belőle a pénzt.

Állami nyugdíjba nem bízok.

2014. júl. 24. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!