Szerintetek meg lehet valaha bocsátani a németeknek?
Nem tudom, de én úgy vagyok vele, hogy a Holokauszt csak egy volt a történelem során tapasztalt sok népirtásnak, szörnyűségnek.
Feltehetnénk azt a kérdést is, hogy megbocsájthatnánk e az Oroszoknak a sok gulágért?
A katolikusoknak az inkvizícióért?
A Boszorkányüldözésért?
"A rómaiaknak a keresztényüldözésért?"
Az amerikaiaknak az őslakosok sanyargatásáért?
Nem is beszélve az Ázsiában vagy Afrikában történt szörnyűségekről.
A Holokauszt szörnyű volt, emlékezni kell rá igen de azért hogy még azután is haragudjunk egy nemzetre miután a bűnösök rég a Föld alatt vannak (jó eséllyel a gyerekeik is, vagy legalábbis nyugdíjasok).
28/F
De, bánt. Csakhogy a kommunista ideológia (jelesül pl. a Kommunista Kiáltvány) nem azzal céllal íródott, h. irtsanak ki hatalmas embertömegeket, míg a Mein Kampftól szinte egyenes út vezetett Auschwitzig.
Szörnyű, amit a szovjetek tettek (Gulágok, Katyn-i mészárlás, tömeges igazságtalan eljárás, stb.)
Csak azt akartam mondani, h ennyire szisztematikusan, pontosan végrehajtva más népek nem csinálták. Plusz a harmadik Birodalomban külön állami szervek voltak a zsidók kiirtására.
Nem értem a kérdést. A mostani németeknek kéne megbocsájtanunk azért, amit a nagyapjuk tett? Te felelős vagy az nagyapád tetteiért, vagy legalábbis annak érzed magad? Ezek az emberek még meg sem születtek akkor...
Gondolom a törökökre is neheztelsz az itt töltött évszázadért. Az olaszokra meg a római birodalom kori megszállásért.
Először is, a holokauszt a mai napig nincs bebizonyítva, semmilyen dokumentum nem támasztja alá, egyetlen vallomás sem (amely nem kifacsart vallomás), a lámpaernyő és szappan népmsék kitalációk, amelyet a zsidóság talált ki, ez már be van bizonyítva, és nem újabb történelmi könyvekben ilyesmikről nem is lehet olvasni. Ha mégis volt elgázosítás, a 6 milliót meg se közelítheti, mivel elméletileg sem lenne lehetséges annyi embert ilyen rövid idő alatt kiírtani.
Privát vélemény, hogy a zsidók 90%-a a holokausztnak ma már örül, mivel rengeteg pénzszerzési lehetőséget ad számukra, és ma egyfajta biztonságot is ad, mivel őket ma senki sem bánthatja, mivel ők már eleget szenvedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!