Nektek is feltűnt, hogy a Fidesz politikája erősen hasonlít ahhoz, mint amit Orwell leírt az 1984-ben?
Van egy Nagy Testvér, aki szeret minket és éjt nap alá téve azon dolgozik, hogy nekünk jobb legyen. Ez Orbán Viktor.
Aztán megy a propaganda a külföldiek ellen, hol ezzel csatázunk, hol azzal, kiosztunk pár sallert Eurázsiának, pár kokit Délkelet-Ázsiának, de az a lényeg, hogy ezek tönkre akarnak minket tenni és össze kell fognunk, valamint folyamatosan hadban kell állni ellenük.
"Mi soha nem harcoltunk Eurázsia ellen, nekünk mindig is Délkelet-Ázsia volt az ellenségünk."
Elég erős a párhuzam az EU és az oroszok között?
Aztán ott van még, ami talán nekem a legszembetűnőbb volt, hogy a kormánypropaganda folyamatosan azt harsogja, hogy épül-szépül az ország, egyre csak javul a helyzet, jobban teljesítünk, mint 4 éve és az emberek ezt be is veszik, mert már fogalmuk sincs róla, hogy mi volt tavaly, vagy akár csak 2 hónappal ezelőtt.
Előttem az van, amikor néztem a választási videókat, hogy egy nagy rakás fogatlan vigyorú ember vonulgat a Fidesz zászló alatt és éltetik Orbán Viktort, mert közmunkát adott nekik 47 ezer forintért és ezzel beköszöntött Magyarországra a jólét és most már minden sokkal jobb, mint ezelőtt bármikor volt és simán el tudom képzelni, hogy 20 év múlva ez teljesen átlagos lesz nálunk.
Aztán ott tartunk, hogy lassan kezd kialakulni a regényből jól ismert Vezetőség-Párt-Prolik kasztrendszer, ami nálunk úgy van jelen, hogy a Fidesz vezérei állnak legfelül, a hozzájuk hű emberek alkotják a Pártot és mindenki más a prolikhoz tartozik, akik kívül élnek a belső körön.
A regényben van Szeretet-minisztérium, ami azért felelős, hogy jól tarkón verje azokat, akik lázadnak a rendszer ellen, van Jólét-minisztérium, ami a nyomor fenntartásában játszik szerepet és van Béke-minisztérium, ami a hadüggyel foglalkozik.
Már nekünk is van Népjóléti Minisztériumunk, mégis egyre nagyobb a lecsúszás az országban. Van Rendőrség, mégsem őrzik a rendet, mert a legtöbb esetben elfordítják a fejüket, amikor valami érdemleges bűntény történik és inkább csak pénzt hajtanak be.
Akinek még van észrevétele, az írjon.
Tehát a kormánynak van ellenségképe, amitől megvédi az országot. Azt hangoztatja, hogy milyen jól teljesítenek. A kormány a saját embereinek kedvez.
És neked feltűnt, hogy ez nem csak a Fideszre igaz, hanem általában a világ összes kormányára a történelemben? :)
Már rég észrevettem.
Ez a szent könyvük, aminek minden pontját betartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!