Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért gondolják az emberek,...

Miért gondolják az emberek, hogy manapság az 1984-ben leírt dolgok valósulnak meg?

Figyelt kérdés

2014. febr. 25. 17:37
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Figyelnek, bármit csinálsz? Igen.

Bűn, ha másképp gondolkozol, mint ahogy elvárják? Igen.

Hamisítják a történelmet? Igen.

Megmondják, kit szeress és kit gyűlölj? Igen.

2014. febr. 25. 17:40
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Mert vonható párhuzam.

A politikai korrektség szinte mindent átjár.

A gondolatrendőrséget meg már fejlesztik, illetve kutatják, hogyan lenne lehetőség az emberek gondolatai közé bepillantani.

2014. febr. 25. 17:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább a Szép új világra hasonlítunk egyre inkább, bár az is igaz, hogy van pár elem az 1984-ből is.
2014. febr. 25. 17:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Figyelnek, bármit csinálsz? Igen -> de nem zárnak börtönbe olyan dolgokért, mint az 1984-ben, szabad csókolózni, antik könyvet vásárolni, és még sok egyéb dolgot. Ha a most hatalmon lévő kormány ellen teszel megjegyzéseket itt, facebookon nem fogják törölni.

Bűn, ha másképp gondolkozol, mint ahogy elvárják? Igen-> én ezt nem vettem észre, ha azt mondom, hogy szar az egész rendszer senki se fog megkövezni, nem fognak megkínozni, átmosni az agyamat, meg ilyesmik

Hamisítják a történelmet? Igen-> erre nincs rálátásom, mondanál egy példát?:)

2014. febr. 25. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
19%

Az 1984-ben leírt dolgokért valóban nem zárnak börtönbe, de pl. holokauszttagadásért igen (bár ez a másképp gondolkodást is lefedi). Rasszistának lenni szintén bűnnek számít manapság.

A történelemhamisításra pedig talán a legjobb példa a magyar őstörténet és a finnugor mese, bár utóbbi már nem új találmány.

2014. febr. 25. 17:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Az, hogy a rasszizmus "bűn" szerintem pont, hogy 1984-gyel ellentétes eszme..az a társadalom a gyűlőletre épül, és az, hogy az emberek egyenlőek a bőrszínűktől függetlenül(mástól már nem igazán) szerintem teljesen rendben van
2014. febr. 25. 18:03
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Az oké, h az emberek egyenlőek, de vannak dolgok, amik bizonyos rasszokra jellemzőbbek, pl. a cigányok között gyakoribb a bűnöző hajlam. Ma aki ezt kimondja, az rasszista, a rasszizmus pedig a legsúlyosabb bűn, ami csak létezik a világon.
2014. febr. 25. 18:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyesnek zenném nem értek egyet vele. De ha még így is lenne megtartanád a véleményed magadnak megvitatnád hovatartozásod politikailag a családdal és ennyi. Ha meg más érdeklődik kire voksolsz megtartod a véleményed. A világon senki nem fog háborgatni. Aki meg nem bír magával és fenn hangon hírdeti hogy ő mszp-s vagy fideszes á főnöke meg nem ért vele egyet és baja származik belőle annak üzenném nem kell a melóhelyen politizálni.
2014. febr. 25. 18:14
 9/10 anonim ***** válasza:
78%
Ez így van, utolsó, de egy normális világban nem kellene félnem attól, h a világnézetem miatt bármilyen hátrány ér.
2014. febr. 25. 18:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha van egy elvakult jobboldali főnök Szlovákiában egy cégnél és egy elvakult baloldali beosztott , aki még fennen hirdeti is nézeteit simán kirúgják főleg ha eleve nem szimpatikus a főnökének. Nem értem miért van ez ennyire kivetítve Magyarországra a világ számos országában van ilyen. Én be megyek dolgozni el végzem a munkám azt csá. Be se kapcsolódok politikai beszélgetésbe a napi híreken kívül. Az én igazamról úgy se tudok senkit meggyőzni aki másként gondolkodik és ugyan ez fordítva. Ilyenen meg mint a politika nem veszem össze se családtaggal se baráttal kolegáva. Akit politikai hovatartozása miatt hátrány ér az magának is köszönheti.
2014. febr. 25. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!