Azért a gyűlöletnek egy olyan fokára eljutni, hogy informálisan összetévessze valaki egy napot egy (szimbolikus) évvel, nem kis teljesítmény.
Amúgy igen a kérdésedre a válaszom és a Gondolatrendőrség tíz perc múlva kitöri a fürdőszobaszekrényed ajtaját úgy vigyázz. Addig elregélheted még éppen, hogy a szocionista liberálbolsevik karvalytőke világuralmi törekvéseitől, vagy a hazai narancsköztársaság Bábel tornyának építése akadtál ki ennyire, hogy elkövetted ezt a példátlan gondolatbűnt. Hátha még tisztázhatunk még egyet s mást.

ma 22:04
Erről a gondolatrendőrségről annyit, hogy pont itt a gyak kérdéseken tettem fel egy kérdést róluk, különböző csoportneveiket beírva a kérdésfeltevésbe. Néhány perccel később ki akartam kapcsolni a gépem, és az alábbi üzenet jelent meg: "A számítógépére mások is be vannak jelentkezve a gép leállítása adatvesztést jelenthet számukra".
Eléggé ledöbbentem, és azonnal rántottam ki a netvezetéket a gépből.

Ma az 1984 és a Huxley-féle Szép új világ egy furcsa keverékében élünk.
Érdekes látni, hogy ami néhány évtizeddel ezelőtt csak a legrosszabb disztópiákban szerepelt, ma teljesen megszokott dolog és mindenki számára teljesen természetes, hogy az úgy van.

Ez nem veszélyes kérdés. Pusztán annyi lehetett, hogy a szövegben egyes szavak bekapcsoltak automata keresőmotorokat, és gyorsan átkutatták a gépem bizonyos algoritmusok alapján számukra veszélyt jelentő információk után kutatva.
A Szép új világ az 1984-ben írtakkal szemben pont azért szép, mert a benne élők nem tudnak rabszolgaságukról, megfigyeltségükről. Mégis a rendszer sokkal professzionálisabban gyűjt adatokat, mint az 1990 előtti megfigyelő hálózatok.

"A Szép új világ az 1984-ben írtakkal szemben pont azért szép, mert a benne élők nem tudnak rabszolgaságukról, megfigyeltségükről."
Ez a mai Magyarországra is igaz. Az emberek többsége észre sem veszi, hogy megfigyelik és hogy a Fidesz parancsát teljesíti minden nap, ez a megszokott és természetes.

"Ez a mai Magyarországra is igaz. Az emberek többsége észre sem veszi, hogy megfigyelik és hogy a Fidesz parancsát teljesíti minden nap, ez a megszokott és természetes."
Egyetértek, de nem korlátoznám ezt a kijelentést egyetlenegy pártra.
Az Állam parancsát teljesítjük sok ezer éve. Képviselje azt bárki. Király, elnök, pártok, nemesek, az épp aktuális hatalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!