Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek hogy a...

Mi a véleményetek hogy a Tolvajkergetőket most youtube-on tiltották le (fél évre)? Miért akkora bűn hogyha valaki üldözi a bűnözőket?

Figyelt kérdés
2014. júl. 10. 22:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
34%
Mert túllépnek a célon és ép ésszel nem tudnak megoldani semmit. Van ott tolvaj is
2014. júl. 11. 06:25
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

"Én csak most hallok először a Tolvajkergetőkről, de szerintem jó kezdeményezés (volt).

Sajnos Magyarországon a jog nem érvénye"

Nem "volt", hanem bizony működnek tovább is. Már nem tehetik meg azt, hogy "csak úgy" leállnak. Van féltucat vidéki csapatuk, plusz a fővárosban nagyjából a teljes biciklis "társadalom" -ez cirka kétszázezer embert jelent- beállt mögéjük, azaz pénzzel, idővel támogatja őket. Egyszerűen most már nem hátrálhatnak ki a buliból.

Egyébként ezt is nyilatkozták fosibúkkon. Elmondták, hogy attól, hogy a youtube nem enged többé feltölteni, még természetesen feltöltik a videóikat videomegosztóra. Azt is elmondták, hogy a Facebook-megjelenést nem hajlandóak beáldozni, abból mindig, minden tiltás után újat fognak gyártani, mivel gyakorlatilag mindenki Facebook-ot használ. Emiatt ha valami más szoc.médiára térnének át, az elég nagy kitolás lenne mindenkivel. A Youtube-bal kapcsolatban pedig az egyik tag felvetette, hogy egy programmal (ami véletlenszerűen levág, illetve hozzáad 1-2-3-4 másodpercet a videóikhoz) csinál vagy 30 videót, azt szétküldi, és 30 különböző felhasználó fogja majd feltölteni :D Meglátjuk....

A saját weblapjukat, a www.tolvajkergetok.hu-t is fejleszteni fogják, gondolom az lesz a terv, hogy belinkelik oda a bármilyen fájlmegosztón lévő videóikat.

2014. júl. 11. 08:24
 13/16 anonim ***** válasza:
52%

Jól indultak, gyakorlatilag dokufilmes stílusban buktattak le tolvajokat, és eljutottak gyakran komolyabb bűnözőkig is.

Idővel azonban elkezdtek átmenni igazságosztóba, és nemegyszer alaptalanul vádoltak embereket és állítottak pellengérre ártatlanokat. Mostanra eljutottak oda, hogy nem a bűnözők rendőrkézre juttatása lett a céljuk, hanem az önbíráskodás. Ezt sehol sem tűrik, és nem csak azért mert a rendőrség gonosz, hanem azért, mert sokkal nagyobb kárt okoz egy téves büntetés mint egy lebuktatott zsebes. A bűnüldözés a rendőrség feladata, és segíteni őket valóban nemes gesztus, de ezen ők sajnos túlléptek.

Bőven elég lenne, ha azt folytatnák amit elkezdtek, és nem szerveznének pogromot egy kutyát bántalmazó szenilis öregasszony házánál. Az egészben az a legvisszataszítóbb, hogy eleinte még ők maguk végezték el a melót (gondosan ügyelve, nehogy jogsértők legyenek) és utólag közölték az eseményeket, most már csak bedobnak egy nevet, címet és sztorit az üzenőfalra, hogy menjetek, nem törődve a sértettek/igazságosztókra váró következményekkel.

2014. júl. 11. 12:23
 14/16 anonim ***** válasza:
22%

"Idővel azonban elkezdtek átmenni igazságosztóba, és nemegyszer alaptalanul vádoltak embereket"

EGYETLEN EGYSZER SEM vádoltak alaptalanul senkit.

Egyetlen epizódjukban mentek fel egy kispénzű nyugdíjas fazsihoz, aki elvitte a kitett csalikerékpárt, de ő ki tudta mosdatni magát azzal, hogy "csak azért vittem el, jó urak, mert ott kint ellopták volna, és le akartam adni délután a rendőrőrsön, csak hát ugye, fáj a lábam..." Na ez volt az "ártatlan" figura, akit aztán hagytak elúszni.

Szerintem amúgy az is tolvaj volt.

"Bőven elég lenne, ha azt folytatnák amit elkezdtek, "

Ezt is fogják tenni.

"most már csak bedobnak egy nevet, címet és sztorit az üzenőfalra, hogy menjetek, nem törődve a sértettek/igazságosztókra váró következményekkel."

Olyan sosem volt, hogy bűncselekményt el nem! követő ember személyes adatait adták volna meg a nyilvánosságnak.

Azt pedig már a legelején elmondták, hogy ezt a törvényszegést (és a vele járó polgári pereket) VÁLLALJÁK. Pont. Nem értem, mi a gond ezzel.

2014. júl. 11. 12:43
 15/16 anonim ***** válasza:
14: az fb oldalukon nem egyszer fordult elő, hogy közzétettek fotókat vagy adatokat, majd utólag helyesbítettek hogy "bocs, mégsem az volt, de mind1 mert valaki szerint ez is lopott/csalt/hazudott".
2014. júl. 11. 15:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Tudtommal nem. Napi rendszerességgel követem őket év eleje óta. Honnan veszed, hogy volt ilyen?
2014. júl. 11. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!