A Magyar mezőgazdaság 100 millió ember élelmiszer ellátását tudná biztosítani első osztályú minőségben. Egyet értesz ezzel a kijelentéssel?
Baromság.
Viszont ha teljes kapacitással működne, költséghatékonyan, termelési szempontokból is hatékonyan, akkor egyedül Magyarországot képes lenne bizonyos terményekkel ellátni.
A 100 millió a legfelső határ, de ennyi embert csak egy nagyon alapszinten tudnánk élelmezni. Erre példa Banglades, mely 1,5-ször nagyobb hazánknál, de a népessége 16-szoros.
Szerintem 20-30 millió ember a reális, amit modern mezőgazdasággal, fenntartható módon, európai szinten el tudnánk látni.
én mint őstermelő azt mondom hogy el tudnánk látni az országot magyar zöldséggel, gyümölccsel. ês valamennyi jutna exportra is. DE ez a nyomorult kormány a nagybani piacokon azt a felvásárlót adóztatja keményebben aki magyar árut vesz. hol vannak itt támogatva a magyar termelők? inkább megveszik a rohadó, felpumpált, agyon vegtszerezett terményeket....
nekünk papír van arról hogy nem vegyszerezünk hanem biológiai védekezést alkalmazunk, mégsem kell...
ott húznak le minket ahol tudnak. kijön a nagybanira az irodában ücsörgő nagyképű...és azt meri mondani arra a növényre amit én a két kezemmel szedtem le és csomagoltam, hogy nem magyar....?! undorító :/
Egy kertészmérnök barátom 3000 négyzetméterre egy négytagú család teljes ellátására. Mondjuk itt napelem, víztároló és üvegház és egyéb technikai megoldásokat is belerakott a modellbe.
Egyébként elképesztő és hihetetlen egészséges.
Szerintem nem elég magyar az, aki ilyeneket állít.
Az igazmagyarok 200 milliós számban hisznek.
"amit én a két kezemmel szedtem le és csomagoltam, hogy nem magyar....?! undorító :/"
Nem undorító! Bizonyítékod van arra, hogy valóban magyar a termék? Csak azért mert azt állítod hogy te szedted, még nem biztos hogy igaz is. Legjobban az őstermelők ba*ák át a vevőt, ezt már megtapasztaltam a piacokon, ezért amennyiben lehet, kerülöm ezen helyeket. A mai magyar mezőgazdaság elavult eszközökkel, gondolkodásmóddal dolgozik, nem versenyképes a nyugati társaihoz képest. Nem beszélve arról, hogy egy középkategóriás magyar termékért van pofájuk egyeseknek elkérni prémium kategóriás árat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!