Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » LMP vagy MDF? (jobbikosok...

LMP vagy MDF? (jobbikosok kíméljenek)

Figyelt kérdés
társadalmi értelemben liberális vagyok, de szerintem nem ellentmondás az, ha közben kiemelten fontosnak tartom a nemzeti kultúránkat, értékeinket. nem tudom eldönteni, melyikükre szavazzak. ti mit gondoltok? melyik párt szimpatikusabb? miért? jó lenne ha nem csak azt írnátok, hogy kit választanátok, hanem azt is, hogy miért.
2010. jan. 6. 12:17
1 2 3
 21/26 ceri ***** válasza:
60%

"MDF az már régen eladta magát az MSZPnek"

Ez alatt azt érted, hogy már nem a Fidesznek adja el magát? Szerintem az nem baj. "

A prosti az prosti, mindegy kinek adja el magát.

Úgyhogy LMP.

Mit gondoltok ilyen Bokros-MDF taktikai összefekvésből, rajtuk kívül fog valaki hasznot húzni? Ki hiszi, hogy ilyen elvtelen emberek az országnak akarnak jót?

Ha liberális vagy, mért nem szavazol az SZDSZ-re? Hátha Retkessel tényleg liberálisok lesznek újra.

2010. jan. 6. 17:07
 22/26 anonim ***** válasza:
9%

Szeretem ezt a kidobott szavazat szöveget. A parlamentarizmus lényege, hogy minden egyes ember képviseltetheti magát és a véleményét, úgy, hogy a neki ideológiailag tetsző pártra szavaz, aki az ő véleményét képviseli.

Tudom az emberek háromnegyede lesz@rja az ideológiát és aszerint szavaz, hogy melyik párt mit ígér neki.

MDF eddigi tetteivel, megnyilvánulásaival nem tudok azonosulni. Az LMP pedig nem az én nézeteimet képviseli. Vallásos vagyok, a többi magyarra úgy tekintek mint egy nagy családra, szeretném, hogy az embereknek jobb legyen ezért én Jobbikra adom a voksomat(tessék lepontozni:)

Tudom mit mond a TV, kirekesztők, fasiszták, ha hatalomra jutnak mindenhol falhozcsapkodott cigánycsecsemők lesznek, viszont nekem számos Jobbikban tevékenykedő ismerősöm van, akik nem nácik, csak segíteni szeretnének az országon.

Javaslom keresd fel az LMP és az MDF honlapját is, tekintsd meg az elképzeléseiket, terveiket, nézd meg a múltjukat(MDF) és belátásodnak megfelelően szavazz.

2010. jan. 6. 17:10
 23/26 anonim ***** válasza:

"társadalmi értelemben liberális vagyok"

Ezzel nem sokat mondtál, mert a liberalizmusnak sokféle változata van a balliberalizmustól a kulturális értelemben konzervatív libertárius áramlatokig.

"de szerintem nem ellentmondás az, ha közben kiemelten fontosnak tartom a nemzeti kultúránkat, értékeinket"

Az pont jó, mert akkor neked a helyes válasz az, hogy egyik sem: az MDF és az LMP sem nacionalista párt.

"nem tudom eldönteni, melyikükre szavazzak. ti mit gondoltok?"

A válasz egyértelműen az, hogy ezekre ne.

"melyik párt szimpatikusabb?"

Attól függ, mi neked általában a szimpatikus.

Az MDF egy tudományos kísérlet. Dávid Ibolya, miután egyeduralmat épített ki a pártban, megbízta a Political Capital nevű marketingcéget, hogy mindegy, hogyan, de csináljon 5%-os pártot az MDF-ből. A PC pedig rájött arra, hogy az SZDSZ megszűnése és Gyurcsány és Kóka leváltása óta a baloldal egyik szegmense elárvult. Őket lehetne megszerezni, hogy összejöjjön az 5%. Ennek érdekében a PC leszerződtette Bokros Lajost, ennek a balos szubkultúrának a nagy ikonját.

Az LMP megint más, ők egy halom, főleg Budapesten a Nagykörúttól befelé élő, füvező, elszállós zenét hallgató, Békejelet formázó és Critical Massra (meg a Gödörbe) járó értelmiségi, akik úgy gondolták, hogy a "két nagy pártból" kiábrándultaknak majd ők szépen "alternatívát" mutatnak egy zöld párttal. Mivel tök amatőrök a politikához, nem fog nekik sikerülni, egyébként csupa hülyeséget beszélnek, de szimpatikus emberek.

Szóval MDF vagy LMP: az egyik oldalon profizmus és hideg számítás, valamint 100% cinizmus és önzés. A másik oldalon holdkóros hozzánemértés és zavarosság. Ha ezek közül muszáj választanod, akkor javaslom az LMP-t, ha viszont te is marketinges vagy, akkor szavazz az MDF-re, ezzel is segíts a kollégáknak meg a náluk dolgozó gyakornokoknak megírni a szakdolgozatukat.

2010. jan. 7. 09:00
 24/26 anonim ***** válasza:

Mindenképpen LMP. Az MDF nálam teljesen kiverte a biztosítékot azzal, hogy az SZDSZ-el összeszűrte a levet, ráadásul tette ezt úgy, hogy továbbra is azt hangoztatja, hogy ők egy mérsékelt jobboldali konzervatív párt. Ez kb olyan mintha a Jobbik liberális baloldalinak titulálná magát...

Ha a kettő közül kell választani akkor tehát LMP ha több közül akkor is!:)

2010. febr. 15. 12:15
 25/26 anonim válasza:
Szerintem maradj inkább otthon, mindenki jobban járna vele.
2010. márc. 21. 15:14
 26/26 anonim ***** válasza:
Én most az LMP-re hajlok, mivel az MDF már sok pálforduláson átesett, találtak maguknak egy választói réteget akiknek szól a programjuk (középosztály), de nem biztos, hogy komolyan is gondolják.
2010. márc. 23. 01:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!