Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » LMP vagy MDF? (jobbikosok...

LMP vagy MDF? (jobbikosok kíméljenek)

Figyelt kérdés
társadalmi értelemben liberális vagyok, de szerintem nem ellentmondás az, ha közben kiemelten fontosnak tartom a nemzeti kultúránkat, értékeinket. nem tudom eldönteni, melyikükre szavazzak. ti mit gondoltok? melyik párt szimpatikusabb? miért? jó lenne ha nem csak azt írnátok, hogy kit választanátok, hanem azt is, hogy miért.
2010. jan. 6. 12:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Mit tudsz arról hogy mit is akarnak, mit tennének ha lenne esélyük kormányozni?

Mi lenne a társadalmunk számára hasznos belőle?

2010. jan. 6. 13:22
 12/26 anonim ***** válasza:
58%
Mivel nem Jobbikoztam, így nem értem a kirohanásodat. Adtam egy választ, miszerint egyik sem jut be, tehát válassz mást, vagy szavazz akkor a 2 nagy valamelyikére, az általad írt 2 párt úgyis támogatni fogja egyiket vagy másikat. Rád van bízva, és nem kell ekkora arcodnak lenni, utálhatod a Jobbikot kicsit kevesebb személyeskedéssel is irányomban. De ha mindenáron részrehajlást akarsz, akkor tessék: LMP. A másik politikai kalandor párt.
2010. jan. 6. 13:26
 13/26 anonim ***** válasza:
52%
Még valami: az SZDSZ kiesésével egy liberális űr keletkezett, annak betöltésére gondoltam.
2010. jan. 6. 13:27
 14/26 anonim ***** válasza:
LMP, amennyire ismerem a gondolataikat és törekvéseiket, nagyon szimpatikus, fiatalos, lendületes párt.
2010. jan. 6. 13:41
 15/26 anonim ***** válasza:

Első:"MDF az már régen eladta magát az MSZPnek"

Ez alatt azt érted, hogy már nem a Fidesznek adja el magát? Szerintem az nem baj.

Egyébként inkább MDF, mert ugyan az LMP elsőre meggyőzőnek tűnhet, de végeredményben egy végtelenül populista párt.

2010. jan. 6. 13:43
 16/26 anonim ***** válasza:
38%
Minden leadott szavazat az LMP-re kidobott szavazat, akkor már inkább MDF. Sokkal nagyobb esélyük van bejutni mint a LMP-nek.
2010. jan. 6. 13:44
 17/26 anonim ***** válasza:
58%
Egy kis eszmefuttatás: tegyük fel, hogy mindkét nagy pártot utálja az ember. Jön egy kicsi, ami megtetszik neki, egyet tud érteni az eszmeiségével, a nagyokkal szemben. Aztán az első kör után, mikor kiderül, hogy a kicsi esélytelennek bizonyult, akkor elkezdenek a jelöltjeik visszalépegetni az egyik vagy másik nagy javára. Innentől kezdve mit tesz az a szavazójuk, aki pont a 2 nagyra nem óhajtott voksolni? Erőszakot tesz magán, és mégis azokra szavaz akikre először esze ágában sem volt, vagy másodikra már el sem megy? Mert anno a Centrum párt esetében pontosan ez játszódott le.
2010. jan. 6. 13:49
 18/26 A kérdező kommentje:
szerintem meg olyan pártra szavazni elvesztegetett szavazat, amelyik tuti bejut. ez az ami folyton bebebtonozza a hazai politikai rendszert, ettől a hozzáállástól nem változik semmi 10 éve...
2010. jan. 6. 14:01
 19/26 anonim ***** válasza:
Szerinted az MDF tuti bejut?
2010. jan. 6. 14:55
 20/26 anonim ***** válasza:
Egyik sem.
2010. jan. 6. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!