Orbán Viktor miért hagyja, hogy ennyi fiatal hagyja itt a hazáját és menjen egy idegen országba?
"Valahogy korlátozni kellene, hogy a tehetséges, értelmes fiatal generáció külföldre menjen, és ott próbáljon szerencsét a saját hazája helyett."
Ja, mennyivel jobb lenne, ha itthon maradnának munkanélkülinek vagy közmunkásnak 50 ezerért. Az lenne csak a szép világ nekik, ugyi kérdező?
"Orbán Viktor miért hagyja, hogy ennyi fiatal hagyja itt a hazáját és menjen egy idegen országba?"
Mert NEM TUD ellene tenni. Mégse lövetheti a Dunába a jobb élet reményében kivándorolni vágyókat....
Talán nincs olyan generáció az országban, aki ne a nyugati fizetésekről álmodozott volna és ne fontolgatta volna, hogy kiköltözik nyugatra.
Talán a történelem során most a legkönnyebb munkát vállalni nyugaton. Ráadásul a fapadosok árai is nagyon alacsonyak, ezért még a távolság se lehet kifogás a szerencse próbálásnak.
Arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy a 2004 óta csatlakozott országok közül Magyarországon volt a 2. legalacsonyabb a kivándorlások száma.
Előző ciklusban ezt még úgy értelmezték, hogy a magyar fiatalok nem használják ki az unió lehetőségeit. stb stb...
nem mind1 mit hogy tálalnak.
akkor elszivtam 1 cigit es megprobalok ellen ervelni, van par vegzettsegem, szamitogepes, elektronikai, ertek telokhoz is.
jo par eve “kepzettsegnek megfeleloen” soron dolgoztam, majd feketen, majd mivel nem segelybol akarom az eletem tengetni, kerestem ujra munkat, szinten jo hejre kerultem, masfel, ketszer annyit dolgozok kb 80~90000 ert, mint amit hivatalosan szabadna, semmi juttatas, szep kartya, amit a Viktorod szivesen emleget, h milyen jo, elmehetek belole nyaralni, persze...
nagyon sok felvetel kamu ezeken felul raadasul, elmesz 100 km t, uszik a napod.
nagy nehezen bekerulsz szemelyes re, oltari surgos 1 het kezdes, ha teged valasztunk, ha nem akkor is szolunk. ebbol 1 se teljesul, a surgos melot 1.5 honappal kesobb is hirdetik, dehogy hivtak...
szoval, Te elvarod tolem, h fogadjam el, h ehberer dolgozzak, ami magamnak szukosen eleg, de csalad felejtos, bnovel is szakitas lett, mert jo lett volna latni is, igy nem lattam ertelmet.
Te meg ezt a jovotnakarod ram kenyszeriteni?
nem en vagyok egyedul igy, es nem kenyszeriteni kellene, hanem lehetoseget biztositani, normalisan elni! akkor nem terveznek en se elmenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!