Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok olyan ember miért szül...

Sok olyan ember miért szül gyereket akik 75-90e ft-ért dolgoznak? Nem egy életbiztosítás ennyiből élni, pedig én is 100at kapok, de nem tervezem a gyerekvállalást

Figyelt kérdés

Én ennyi pénzből 21 évesen eszek egy jót, használom a kocsit, meg öltözködöm, és el is fogyott, vannak egyéb kiadások de nem számottevő egyik sem.

A környezetemben van olyan ember, akinek hitele van, erre csinált még egy gyereket, saját házuk nincsen pedig 28 éves, nem túlzok ha azt mondom egy igazi szerencsétlen buta ember.

Állandóan túlórázik, azért +20e ft-ért cserébe annyi sz*rt lenyel hogy normális épeszű ember nem csinálná.

Amikor mondta hogy nem a pénz számít csak a gyereknek legyen kaja a szájában, az első válaszom az volt rá, és Te meg a csaj nélkülöztök inkább?

2014. jún. 25. 12:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%

Tegyük fel, hogy csak akkor vállalna az ember gyereket, ha min 150 nettot keres mai értéken.

Mi van akkor, ha megbetegszik? Beadja a gyereket intézetbe? Vagy elteszi láb alól mondván bocsi már nem tudlak eltartani?

Nyilván felelősséggel kellene gyereket vállalni, de az ösztönök erősebbek az anyagiaknál, így igen, aki gyerekre vágyik annak lesz is.

Amúgy amikor azt írtátok, hogy a szegényeknek több gyerekük van, ez elgondolkodtatott.

Tudjátok, hogy a szegénynek miből van kevesebb mint a gazdagnak? Önzőségből.

Egy szegény ember ha kell az utolsó pár cipőjét odaadja annak aki segítségre szorul, míg a gazdag max belerúg a másik meztelen lábába.

A szegény nem azon gondolkodik, hogy ha lesz gyerek le kell mondanom erről vagy arról, hanem azt nézi, hogy mi az amit adni tud.

Tudjátok az én nagyszüleim anyai és apai ágon a két véglet voltak.

Az egyik ágon pici eldugott faluban szegényesen élők, a másik ágon nagyvárosi gazdagok.

Amikor a szülők összekerültek, a szegény felmenőim új szőnyeget, bútort ajándékoztak az induláshoz, a gazdagok kidobálták a régi vackokat, apumékhoz, és vettek maguknak újat.

A szegények minden alkalommal a háztájiból felpakolták anyuékat étellel, hogy ne legyen rá gondjuk, a gazdagok meg ha költsön kértek egy-két ezer forintot apuék a hónap végén, fizetéskor már az ajtóba álltak.

A szegény nagyszüleim egész nyáron vállaltak minket, a gazdagok meg hazaküldtek, mert nekik nyaralni fontosabb.

Amíg anyuék törlesztették a lakást, addig a gazdag nagyszüleim májkrémmel etették a macskát, nekünk meg enni se volt nagyon mit.

Utána változott a helyzet. Aput egyre feljebb és feljebb emelték a ranglétrán, a törlesztés lejárt, gazdagok lettünk.

Persze apám is elfeledkezett a segítségről amit a szegény nagyszüleimtől kapott. Rátarti irigy önző és pökhendi emberré vált.

Szóval azon a véleményen vagyok, hogy a szeretetet nem pénzben mérik. Egy szerény körülmények között élő család gyereke ezerszer boldogabb lehet, mint az amelyiket odaültetik az x-box legújabb játékai elé, amíg ők elmennek az operába sznobnak. /ebbe ne kössetek bele, úgy hívják túlzás, és általánosítás, stb./

2014. jún. 25. 13:01
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Ez itt a baj, édes Istenem...

Ezért pusztul a magyarság, és nő a cigányság létszáma...

Mi az értelme akkor az életednek, ha nem lesz gyereked? Eszel, autózol, bulizol, eszel, alszol stb.... ez nem élet... Az élet legfontosabb része a gyermek, aki majd továbbviszi a neved. Magadat eltartod, leszenveded az életet, aztán meghalsz, gratulálok... Én ilyen helyzetben inkább magamat áldoznám a majdani gyerekemért... 16/F

2014. jún. 25. 17:38
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

*a cigányság viszonylagos létszáma (a félreértések elkerüülése miatt) - és ezt nem valamiféle rasszizmusból mondtam, hanem figyelmeztető értelemben.

Itt nagy változások kellenek, és félek a FIDESZ ahhoz kevés.... itt az emberek tömegére, akaratára, BÁTORSÁGÁRA van szükség (és hitére)

2014. jún. 25. 17:42
 14/17 anonim ***** válasza:
70%
Remélem, hogy jó tanuló, jó seggnyaló vagy, vagy szép örökség vár rád, mert különben óriásit fogsz koppani ezzel a felfogással.
2014. jún. 26. 03:46
 15/17 anonim ***** válasza:

mielott elolvasod ezt olvasd el www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__5814106-orban-viktor-miert-hagyja-hogy-ennyi-fiatal-hagyja-itt-a-hazajat-es-menjen-egy-__oldal-1

#20-21 irtam.

azert van itt hozzaallas, elvaras front van ma?

maradjak itt kb annyibol mint kerdezo, es meg felelotlenul valaljak gyereket? szeretetbol nem lakik jol!

aki meg osztja az autot, kepzeld azzal kell jarnom, mert ide nincs rendes jarat!

es kepzeld nem szep az udvarom, a hazunk se, se ido se kedv nincs hozza...

most adtam ki 50K t funyirora, de a szivattyu is elromlott...

kovezketek meg de nyomorba nem fogok kisbabazni, mikor meg nekem is nelkulozni kell! es egyetertem kekdezovel, kb leirta ahogy allok.

2014. jún. 26. 10:04
 16/17 anonim ***** válasza:

14#-es

Igen, jó tanuló vagyok. Bár nem minden jegyemen látszik meg, mert néhány tanár a viselkedést is abba a jegybe számítja bele, amit azért kellene kapnom, amit tudok.

A "seggnyalás" nem az én személyiségemhez illik. De úgy érzem nem lesz rá szükségem és ez sem azért van mert nagy örökség vár rám. Őszintén pénzben semmi, bár én fontosabbnak tartom a szüleimtől örökölt derűlátást, hitet.

Fontos célom a továbbtanulás (történész), bár már ott is a pénz dominál. Ezt jó tanulmányi eredményekkel próbálom elkerülni.

Ha mégsem jönne össze, arra az esetre is van megoldás, csak időben kell tervezni.

2014. jún. 26. 12:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Amúgy a kérdésre válaszoltam :D
2014. jún. 26. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!