Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kommunizmusnak volt több...

A kommunizmusnak volt több halálos áldozata vagy a nácizmusnak?

Figyelt kérdés
2010. jan. 4. 18:59
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
63%
kommunizmus.
2010. jan. 4. 19:07
 2/50 anonim ***** válasza:
59%

komcsiknak

a nácik csak Európában pusztítottak 6 éven át a komcsik meg az 1.vh óta napjainkig

2010. jan. 4. 19:08
 3/50 A kérdező kommentje:
és akkor az újkomcsiktól jobban kell félni mint az új náciktól?
2010. jan. 4. 19:09
 4/50 anonim ***** válasza:
62%
újnácik a világ semelyik országában nincsenek most hatalmon a komcsik meg igen
2010. jan. 4. 19:13
 5/50 anonim ***** válasza:
66%

Az attól függ, a kommunistáktól mindenkinek kell, a náciktól főleg zsidóknak, cigányoknak, stb...

De am sztem nem kell félni nem vagyunk most olyan helyzetben. Szerintem szó sincs róla, hogy a jobbik újnáci lenne (ezt a zsidóirtásra értem).

2010. jan. 4. 19:13
 6/50 anonim ***** válasza:
51%
Kommunizmus
2010. jan. 4. 19:16
 7/50 anonim ***** válasza:
11%
H a Szovjetúniót is figyelembe vesszük,akkor a kommunizmusnak.Ma viszont nincs új kommunizmus.nácizmus viszont igen.
2010. jan. 4. 19:18
 8/50 anonim ***** válasza:
57%
Attól függ, ki számít egy rendszer áldozatának. Pl. hogy a nácizmus áldozataiba belevesszük-e a II. vilcsi halottjait vagy sem, vagy a kommunizmus áldozataiba beleszámítjuk-e a az 1959-es kínai és 1932-es szovjet éhezés áldozatait vagy sem. Ha a háborúkat beleszámítjuk, az éhezést nem, akkor a náciknak van több áldozatuk. Ha az éhezést igen, de a háborút nem, akkor a kommunizmusnak sokkal több áldozata van, mint a nácizmusnak, (de akkor a középkornak és a kapitalizmusnak még több áldozata van, mint a kommunizmusnak). Ha csak a kivégzetteket számoljuk, akkor a náciknál ez kb. 2-3 millió, a szovjeteknél 1-2 millió (a kínaiakkal együtt meglehet 2-3), és akkor szintén kb. egálban vannak. Ha viszont az összes bebörtönzött ember halála számít (tehát akiket nem végeztek ki, de konc. táborban vagy gulágon haltak meg), akkor a németeknél kb. 6 millió, a szovjeteknél kb. 10 millió halott van. Szóval attól függ, hogyan számoljuk, de általában a kommunizmusra jut több halott (igaz, a nácik csak 12 évig voltak hatalmon).
2010. jan. 4. 19:25
 9/50 anonim ***** válasza:
65%

19:18-nek

ma van komunizmus ne haragudj már..

Észak Kórea pl???

Kuba??

rémlik?

Magyarország is tele van kommunistákkal akik visszasírják a rendszert csak már általában öregek, vagy egy olyan párt tagjai ami nem kommunista.

Nácizmusról viszont nem tudok mert Izrael meg az USA lebombázná őket a fenébe.. :D

Nemzeti beállítottság ettől van persze, pl Szlovákiában elég náciság h tiltják a magyart de ez nem ugyanaz. Kisebbségekkel sok helyen genyóznak de nem haláltáborozzák őket aghogy én tudom.

2010. jan. 4. 19:35
 10/50 anonim ***** válasza:
93%

19:18-nek

bocs "új komunizmus" helyett simán "kommunizmust" értettem azért irtam okító hangnemben. Bocsi.

2010. jan. 4. 19:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!