Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért mondják a hitlerizmust...

Miért mondják a hitlerizmust "barna kommunizmusnak", és a hungarizmust "zöld bolsevizmusnak"?

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Sosem hallottam még ezeket a szóösszetételeket így ahogy leírtad.

15/f

2010. okt. 13. 16:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Sőt, sztálinizmusra olyant is hallottam hogy "vörös fasizmus".
2010. okt. 13. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
talán mert az volt, hitler és lenin ugyanazt a társadalmi hézagot használták ki, a munkásosztály nem megbecsülését
2010. okt. 13. 16:37
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
ja és hitler a német gazdagokra a zsidókra hárította a munkásosztály rossz életkörülményét, lenin pedig a kulákokra. mindekettő ugyan az csak lenin nem használt fel egy már a 17. században is lejárt elméletet az emberi fajok besorolására
2010. okt. 13. 16:41
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Ha a parlamenti patkót nézed, a tapasztalat az, hogy az U két széle sok esetben összeér, és O- formáznak, ami az ideológiákat illeti.

Ha megnézed pl. a Jobbik programját, nehezen tudod megkülönböztetni a sztálinista rezsim lózungjaitól: "Le a tőkésekkel, multikkal (akik ugye történetesen nagyrészt zsidók)!", "Visszaadjuk a parasztság és a munkásosztály becsületét!", "Le a demokráciával!", "Le a lopós politikusokkal, töltsük meg a parlamentet egyszerű emberekkel!", "Gulágra a nép ellenségeivel! (20 évet a 20 évért-szlogen)"

Ezek a lózungok megjelennek úgy a szélsőjobb, mint a szélsőbal politikájában. A két oldal abban különbözik, hogy a jobboldal a proletár-értékek mellett hangsúlyozza a nemzetet és a vallást, míg a baloldal internacionalista és vallásellenes felhangokat szokott megütni. De a kettő akár teljesen össze is mosódhat, lásd Észak-Korea dzsucse-politikáját: ők kiválóan egyesítik a sztálinista őskommunizmust és a szélsőséges nacionalizmust (pl. hivatalos náluk az az eszme, hogy a koreai nép minden népek felett áll, és a fejlődés egy magasabb szintjét képviseli).

2010. okt. 13. 17:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Még én sem hallottam ezeket a szavakat.
2010. okt. 13. 17:14
 7/7 anonim ***** válasza:
hitlerizmus nincs, max nemzetiszocializmus. azért barna komm, mert teljesen nyíltan Marx eszméit vették alapul. csak amíg Marx, és Engels tanai alapján a "Völkerabfall"-t kell kiírtani (társadalmi(vagy nép) szemetet), Hitler rasszokra alkalmazta.
2010. okt. 13. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!