A TB miért nem támogatja a fogamzásgátlókat?
Utolsó válaszoló: szerinted, ha sok a nyugdíjas, és kevés az adózó, hogy fog több jutni a költségvetésből mindenkinek? Állami költségvetés = adókból és egyéb járulékokból befolyt összeg, amivel az állam gazdálkodik. Kevés adó = kisebb költségvetés = kevesebb elosztható pénz. Még több nyugdíjas, még kevesebb adózó = még kisebb költségvetés, = még kevesebb elosztható pénz. Gondolkodj már, mielőtt ilyeneket írsz...
A világ túlnépesedik, igen. De gondolom, az arányokkal nem vagy tisztában. Európa népessége fogy, a többi földrészé nő = Európában sok lesz a hely, a többi földrészen kevés = a többi földrészről Európába jönnek az emberek, mert úgy gondolkodnak, ahogy te. Nos, Magyarországra levonatkoztatva: egyre kevesebb magyar + egyre több külföldi = Magyarország nem Magyarország lesz többé. Szerencsére mi még nem tartunk ott, hogy arab vagy török nyelvű iskolákat kelljen biztosítanunk az egyre szaporodó kisebbségnek, vagy hivatalosan arab-magyar, illetve török-magyar kétnyelvű településnévtáblákat kelljen kirakni a városok határába, de tőlünk nyugatabbra ez már igen nagy probléma. Az történik ugyanis, hogy a beilleszkedni nem tudó/nem akaró tömegeket ki kell szolgálni, többek között az anyanyelv használatának engedélyezésével hivatalos ügyekben, szabad vallásgyakorlással, stb. A más földrészekről származók szépen élnek Európában, szaporodnak, sokasodnak, az európaiak viszont nem. Nem kell túl sok ész ahhoz, hogy belásd, ki lesz többségben itt is 100-200 éven belül. És ahhoz sem kell sok ész, hogy belásd, a te leszármazottaid elképzelhető, hogy már nem magyar anyanyelvűek, kultúrájúak, stb. lesznek, hanem arab, török, vagy netán tán cigány, stb. Te szeretnéd ezt?
A fogamzásgátló kérdése nem fogja megoldani a népességcsökkenés/növekedés problémáját. Aki úgy dönt hogy akar gyereket vállalni az úgy is abbahagyja a szedését, akinek meg nem kell gyerek, az mindet el fog követni annak érdekében hogy ne legye. Egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen és hogy ne legyen gyereke. Undorítónak tartom hogy a tb nem támogatja a fogamzásgátlókat, 3 havi adag jelenleg 7 ezer forintba kerül. Nehogy már az legyen a menő elfogadott tézis a fogamzásgátlóval szemben, hogy akkor abortusz.
Egyrészt aki nem tudja megfizetni és nem akar gyekeket, létezik más is amivel gyerek ellen lehet védekezni, óvszer, alkalmi fog. gátlók vagy az ingyenes megszakítás. Ha pedig mégis becsúszik, akkor ha nem akarja úgy is elveteti.
Ami engem illet, én jelenleg szedek fogamzásgátlót, holott párom sincs, tehát nem azért hogy ne legyek terhes. Bár ott tartnék már, hogy lenne kinek szülni. De ez egy másik téma. Nagyon sok nőnek, garantálom hogy a fog.gátlót szedő nők felének egészségügyi okokból írnak fog.gátlót, mint ahogyan nekem is. Egyenlőre nem hagyhatom el, majd ha gyereket akarok, akkor igen, és akkor majd látjuk mi lesz. Engem operáltak kétszer P3 rossz rákszűrés eredménnyel és magas rizikójú HVP-vel. Emellet pajzsmirigybeteg vagyok, aminek köszönhetően a mensesem főleg a műtéteket követően (mert volt még egy év múlva egy gyógykaparás is), teljesen felborult a hormonháztartásom, és majdnem egy évig vérezgettem állandóan. A rendes menses után néhány nappal kezdődött minden. Mindenféle hormonokkal próbálkoztak, aztán jöttek a fogamzásgátlók, hátha valamelyik belövi a ciklusom. 9 hónap alatt 3 félét próbáltunk meg, mire az utolsó bevált, és persze az 7000 Ft/3hó. Nem elég a sok gyógyszer amit szedek, még ez is, de muszáj ha nem akarok állandóan vérezni. Szóval ebben az esetben igen is elvárom ettől a nyavajás államtól hogy fizesse ki a gyógyszerem, főleg hogy rendesen dolgozom, nem is keveset vonnak a fizetésemből tb-re, és emelett magánorvosokhoz járok, mert ha a tb orvosokra hagyatkozom már rég feldobtam volna a talpam és munkahelyem se lenne, mert ezekhez nem lehet munkaidő után eljutni, és ha adnak is időpontot valahová, akkor az tuti egy nap kiesés a munkahelyedről. Már vérvételre is magánhoz járok, ahol munkaidő előtt megcsinálják a vérvételt, és be tudok érni a melóba. Szóval igen is járnia kellene a tb támogatásnak a fogamzásgátlókra. Csak megjegyezném, vannak olyan országok, ahol tök ingyen kapják a nők! Másodsorban pedig ha nem eü okokból, hanem valóban fogamzásgátló céllal szedi valaki, annak is jár a tb, mert miért ne járna? Az a pofátlanság és durva, hogy három gyerek után ingyen plasztikázzák a mi pénzünkből azoknak a nőknek a hasát, akiknek szegényeknek megereszkedett.... Nem akarom őket bántani, de ez az ő bajuk, és nem betegség, csak esztétikai beavatkozás. Talán ezt kellene első körben megszüntetni, akinek meg nem tetszik a hasa, plasztikáztassa meg saját kontójára, vagy viselje úgy ahogy van. Nekem kicsi a cicim, és menjek követelni mellplasztikát, ha három gyerek után se nő meg, vagy éppen ha akkorára nőne hogy a hasamig lógna? Elég hülye hozzászólásokat olvasok itt alább. Nem a fogamzásgátlótól függ az, hogy nem szaporodunk, hanem attól hogy nincs pénz gyereket vállalni!!!! És joggal, mert hová, mire föl? Hogy esetleg állami intézebe kerüljenek a gyerekek, mert a szülő nem tud róla gondoskodni? Hurrá, ennek nagyon sok értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!