Milyen alapon szólhat bele egy külföldön élő és dolgozó ember a magyar belpolitikába szavazatával a választásokon? Ez hol lehet bármely országban is erkölcsös?
Jóízlés kérdése hogy nem szólok bele olyan területbe, amivel ilyenformán nincs napi kapcsolatom.
A magyar állampolgárságot természetesen el tudom fogadni főleg ha nem lennénk az EU állampolgárai szabad utazással letelepedéssel.
Főleg ha 1990-től 2005-ig létezett volna ez az intézmény - amíg kint voltunk az EU-ból!
Akkor miért nem kezdeményezte egyik kormány sem? Hmm
Én sem értek egyet a külföldiek szavazati jogával.
Dublinban élek már 7 éve és nem tartom etikusnak, hogy beleszóljak a putritok életébe, ugyanis nem ott élek.
Alapvetően igazad van. Ha a külhonban élők a szavazataikkal hatalomra juttatnak nálunk egy pártot, annak ők nem viselik a következményeit. Beavatkoznak a mi életünkbe, miközben őket nem fogja érinteni az adott párt tevékenysége.
Ugyanakkor azt látni kell, hogy ez az egész csak jelképes volt. A külföldön élő magyarok szavazatai nélkül is ugyanez az eredmény született volna... Az egész dolognak nincs jelentősége.
"ma 23:22: el tudom képzelni, milyen
csodás lehet a varázslatos dublini élet
egy hozzád hasonló kelet-európai
bevándorlónak, ha gyakori kérdések
magyar politika részét böngészgeted"
ezek szerint neked különösen rossz, meg mindenkinek aki itt van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!