Bokrost lelehet nyomni, ha egy vitára kerül sor?
Én nem vagyok közgazdász, de lenne egynéhány érvem, amivel olyat pirítanék Lajosra hogy köpni nyelni nem tudna, hiszen ő csak a fiskális politika elkötelezettje, és a társadalmi érvekkel szemben teljesen tehetetlen. Ráadásul a teljesítménye, nagyon is kritizálható!
Egyszerűen, bár ki és nem csak Vona, elmosná néhány perc alatt, szóval szerintem már maga a vitára hívás is blöff!
De azért némi rálátásom van, és egy választás esetén nem a számok nyernek vagy a makrogazdasági elemzések, hanem a gazdaság kapcsolata a társadalommal.
Ehez Bokrosnak meg gőze nincs, ezért lenne esélytelen!
De Bokros sem valami nagy ász, csak egy neoliberális kiszolgáló!
Olyan mintha valaki nagy elméleti orvos (sebész, fül-orr-gégész) kutató lenne, csak épp egy mandulát nem tud kikapni! Ráadásul az elméletei, egy bukott modell részei!
Szégyen az egész pali, ha a 8 éves fiam, bemagolna 10 mondatot, már vele szembe sem lenne esélye egy választási kampányban, ugyanis az nem egyetemi előadás!
off: újabb jobbikos kérdező?
on: nem lehetne, ő egy elismert közgazdász és kicsit jobban ért hozzá mint mi itt... nővérem is ezt mondta, aki a corvinuson végzett...
Kedves kérdező, megértem, hogy aggódsz Vona miatt. A helyében most én is be lennék sz@rva. Ha valaki piacra viszi a termékét, és nemcsak a barátainak árulja, számolnia kell a konkurenciával. És azzal is, hogy ha a másik hitelesebb, meggyőzőbb, csúnyán megbukik.
Már a kérdésfeltevésed is jelzi, hogy nem vagy biztos egy fölényesen nyert vitában vele szemben. Nekünk, választóknak pedig jogunk van meghallgatni mindegyikük érvelését. Én nagyon várom a vitát.
"és egy választás esetén nem a számok nyernek vagy a makrogazdasági elemzések, hanem a gazdaság kapcsolata a társadalommal"
Nem. Választás esetén nem a társadalommal való kapcsoalt, és nem is a számok döntenek.
hanem a néphülyítés. Az, hogy ki mennyi idiótát tud maga mellé állítani a zombik közül. Ennek nincs köze sem a gazdasághoz, sem máshoz. Egyszerű manipuláció. Pont.
"Én nem vagyok közgazdász, de lenne egynéhány érvem"
Ha nem vagy közgazdász, akkor nincsenek közgáz érveid, pont.
"ő csak a fiskális politika elkötelezettje"
Még azt sem tudod, mi az a fiskális politika. Lemosnád Bokrost, csakugyan.
Egyébként Bokros egy politikai vitában nem lenne túl erős, hiszen Bokros gyenge képességű politikus. Arról mantrázna folyamatosan, hogy ő "racionális" és "felelős", és ennek kétségkívül bedőlne az embereknek az a 10%-a, aki hisz a Független Szakértő Mítosza című tündérmesében. A másik 90%-ot, aki más mítoszokban hisz, tökéletesen hidegen hagyná, kivéve, hogy egyeseket még külön felháborítana az arroganciája.
Bokros ugyanis csapnivaló politikus azon kívül, hogy képzett közgazdász. A politika és a közgáz az két különböző dolog.
"Egyszerűen, bár ki és nem csak Vona, elmosná néhány perc alatt"
Egy vitának sincs egyértelmű győztese és vesztese (csak akkor, ha a résztvevők nagyon dilettánsok). Ha Bokrost felkészíti a Political Capital, akkor nem szenved vereséget vitában senkitől, mármint a saját fanjainak nem nyújt csalódást és ez bőven elég.
"egy választás esetén nem a számok nyernek vagy a makrogazdasági elemzések, hanem a gazdaság kapcsolata a társadalommal.
Ehez Bokrosnak meg gőze nincs, ezért lenne esélytelen!"
Tkp. úgy ellenzed Bokrost, hogy közben a Bokros-mítosz 2/3-át beszoptad már. Elég furcsa.
A Bokros-mítosz úgy szól, hogy "Bokros egy zseni, ő maga a megtestesült Észszerűség, Racionalitás és Felelősség. A többi párt demagóg, felelőtlen és agyatlan. Tehát aki Bokrosra szavaz, az okos, intelligens, bölcs, megfontolt és higgadt, nem úgy, mint a sok birka, akikre hat a demagógia". Ez a demagógia tereli a birkák egy részét az MDF-akolba. Te már fél lábbal ebben az akolban állsz, amikor azt hiszed, hogy a Bokros vs. nem Bokros vita lényege az, hogy "makorgazdasági elemzések" vs. valami más. tehát elhiszed a Bokros-mítosznak azt az állítását, hogy ebben az országban az ész és a gazdasághoz való hozzáértés Bokros kizárólagos tulajdona. Részvétem.
Én is nagyin várom a Bokros-Vona vitát.
Sajnálom, hogy Vona ilyen gyáva, és terel. :(
T
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!